• Sport

  Sport brengt Wageningen zoveel

 • Investeer in kansen voor de watersport bij de versteviging van de Grebbedijk

  Rijkswaterstaat, de waterschappen, de provincie en Wageningen zijn bezig met project om de dijk te verbeteren. Dit is een gigantisch project en vereist een visie op hoe wij willen omgaan met het landschap. Naast het garanderen dat de Uiterwaarden haar authentieke en vredige uitstraling kan behouden willen wij investeren in een plas/baan/gebied voor recreatie sporten. Roeiers, zeilers en in de winter schaatsers moeten hier hun plek vinden. Dit is een eenmalige kans!

 • Prioriteiten

  • Gebruik sport als middel om Wageningen te 'branden'
  • Vergemakkelijk de stap van studentensportvereniging naar burgersportvereniging
  • Gebruik sport om mensen met gewichtsproblemen te helpen
 • Context

  Als Connect Wageningen geloven wij dat sport erg belangrijk is om gezondheid en welzijn hoog te houden. In de afgelopen jaren heeft de gemeente vooral gefocust op sportfaciliteiten en op jongeren met gewichtsproblemen. Het is een aardig begin, maar met een klein extra budget kunnen we veel meer doen. Wij denken dat sport bijvoorbeeld meer gebruikt kan worden voor ‘branding’ en missen een focus op verzwakte ouderen. Juist daar is sport belangrijk. De aankomende 4 jaar gaat de enorme herstructurering van de Grebbedijk de grootste kansen bieden. Wij zullen zeker inzetten op ruimte voor de watersporters!

  In Wageningen gaat €3,8 miljoen van de €93 miljoen naar sport, dit is ongeveer 4,1% van het totale budget. Bij uitvoering van onze plannen zouden, exclusief de Grebbedijk, de kosten stijgen naar ongeveer €3,9 miljoen.

 • Toelichting prioriteiten

  Gebruik sport als middel om Wageningen te ‘branden’

  Wij geloven dat het erg belangrijk is dat het merk 'Wageningen' duidelijk is en sterk gepromoot wordt. Een sterk merk zal bedrijven aantrekken, wat banen met zich meeneemt en de diploma's van afgestudeerden versterken. Onze plannen op het gebied van klimaat zijn ook afhankelijk van hoe sterk het merk Wageningen is. In de Verenigde Staten van Amerika zie je hoe succesvol het kan zijn als sport en branding hand in hand gaan. Daarom hebben wij plannen om het wagenpark van Wageningen beschikbaar te stellen voor sportverenigingen in de weekenden en ontwikkelen een plan om een aantal sporten in Wageningen extra te stimuleren.

  Vergemakkelijk de stap van studentensportvereniging naar burgersportvereniging

  Eén jaar na afstuderen moet afgestudeerden hun studenten sportvereniging verlaten. Veel pas afgestudeerden vinden in die tijd echter geen baan en zijn vatbaarder voor eenzaamheid en depressies. Daarom willen wij het gemakkelijker maken voor pas afgestudeerden om zich aan te sluiten bij een burgersportvereniging. In ieder geval voor de middel en grote verenigingen kan dit erg interessant zijn. Verschillende studentensportverenigingen willen hier in ieder geval aan bijdragen.

  Gebruik sport om mensen met gewichtsproblemen te helpen

  De gemeente doet erg veel voor kinderen met gewichtsproblemen, wat wij ook erg belangrijk vinden. Wij willen alleen wel graag dat dit voor alle inwoners met gewichtsissues wordt gedaan. Sport is belangrijk in alle levensfases.

All Posts
×