Return to site

Zonnepanelen blijven in Wageningen wel geld opleveren.

Op 8 april kon u in het AD lezen dat zonnepanelen huiseigenaren 40.000 euro per jaar kostten. De netcapaciteit zou de hoeveelheid stroom niet aankunnen waardoor er storingen bij de panelen ontstonden. Wij hoorden vervolgens uit onze omgeving dat nieuwe huizenbezitters om die reden ervoor hebben gekozen om voorlopig toch geen zonnepanelen te laten instaleren. Wij ondernamen actie en verzochten de gemeente de situatie voor Wageningen uit te pluizen. Lees de vragen en antwoorden hier.

Samengevat: Goed nieuws! Uit de antwoorden blijkt dat Wageningen voldoende netcapaciteit heeft! Zonnepanelen op uw dak blijven u dus gewoon geld opleveren. Connect gaat nu aan de slag met de suggesties die worden gedaan door de gemeente. Maar jij kunt ook meehelpen, want ken je nog huiseigenaren zonder zonnepanelen op het dak? Misschien wordt het tijd om te vragen of ze die nu toch maar eens gaan schaffen.

Zonnepanelen op woningen zijn namelijk een onmisbare schakel in de energietransitie van Wageningen. Want, zolang er nog ruimte op de daken is, zullen er mensen blijven roepen dat we eerst maar eens alle daken moeten volbouwen met zonnepanelen, voordat we gaan praten over wind, zon of thorium.