•  

   

   

  Lokale politieke partij voor alle Wageningers

  door studenten, jongeren en internationals

   

   

   

  Een frisse blik op Wageningen

   

 • Laatste nieuws

  De winter is er weer en we gaan daarom met de gemeente weer richting het kerstreces, maar niet voordat we de handen weer uit de mouwen hebben gestoken. Voor iedereen die ons niet kent: wij zijn een lokale politieke partij door jongeren, studenten en internationals. We werken aan het verbeteren van Wageningen in alle opzichten: duurzaamheid, sociale inclusiviteit, beter openbaar vervoer en betaalbare woningen. Eigenlijk te veel om op te noemen.
   
  Vooral belangrijk voor nieuwe inwoners is het feit dat we met de nieuwe begroting budget hebben gevonden voor een welkomspakket voor nieuwe Wageningers. In samenwerking met de ondernemers zetten we de eerste stappen. In eerste instantie om iedereen welkom te heten maar ook om te zorgen dat iedereen zich inschrijft. Want het aantal bewoners bepaald hoeveel de stad te besteden heeft. En als een grote groep zich niet inschrijft dan scheelt dit zeker.
   
  Verder zijn we aan het kijken of we verenigingen kunnen laten switchen naar een duurzame bank. Dit in het kader van ons beleid in verduurzaming. Ook zijn we met Veste aan het onderzoeken hoe groot menstruatiearmoede is in Wageningen en wat we kunnen doen om te helpen. Vind je dit interessante onderwerpen en wil je graag meepraten, laat het ons weten.
   
  Voor meer informatie en actuele dossiers zie ook Nu in de raad of Nieuws

 • Meer-vrouwen-mijlpaal

  Mentaal Welbevinden

  Geen geld voor maandverband,

  dan maar wc-papier!

  Een warmtetransitie Bob Ross’en

  Welcome to Wageningen!

   

   

  Niet alle jongeren en starters kunnen torenhoge huur betalen of eigen huis kopen!

  Nieuwe Steunfractieleden gezocht!

  In gesprek met onze nieuwste aanwinst Giulia

 • Connect Wageningen staat voor:

  Een inclusievere samenleving

  De bevolkingssamenstelling van Wageningen verandert. Er komen steeds meer (internationale) jonge mensen, maar ook het aandeel ouderen neemt toe. Deze verandering zien wij als kans waar heel Wageningen van kan profiteren, ook diegene die er geboren en getogen zijn.

  Een duurzamere stad

  Wageningen klimaatneutraal 2030 doen we samen. Dit kan door gebruik te maken van slimmere infrastructuur en vooral door burgers mee te laten denken over hoe zij een steentje kunnen bijdragen op wijk niveau. Bovendien kan de kennis van de universiteit veel slimmer ingezet worden.

  Leefbaarheid

  Wageningen is een stad die bruist van het leven en dat moeten we koesteren. Wel kan er meer worden georganiseerd in het weekend, zodat meer inwoners in het weekend in Wageningen blijven. We willen investeren in meer kansen voor cultuur en sociale initiatieven.

  Verbinden

  De WUR campus ontwikkelt zich steeds verder en verliest daardoor de binding met de stad. Wij willen zorgen dat de lokale Wageninger de universiteit beter leert kennen en de universiteit de lokale Wageninger. Daarnaast moet Wageningen beter verbonden worden qua openbaar vervoer.

 • Word lid en doe mee!

 • Wie zijn wij? Ontdek ons team!

 • Volg ons

  En blijf op de hoogte!

All Posts
×