• Over Ons

  Connect Wageningen is een gemeenteraadspartij van jongeren, studenten, internationals en nieuwkomers in Wageningen, voor alle Wageningers. De partij is begin 2017 opgericht en zal in maart 2018 mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

   

  Connect Wageningen is opgericht door Mark Reijerman, met het idee voor een inclusievere en betere vertegenwoordiging van burgers in de gemeenteraad van Wageningen. Omdat 25% van de inwoners in Wageningen student is en Wageningen meer dan 100 nationaliteiten heeft, wil Connect Wageningen hun stem laten horen in de gemeenteraad en de samenwerking tussen Wageningen University & Research en de gemeente verbeteren. Daarnaast willen we jongeren en nieuwkomers in Wageningen vertegenwoordigen.

   

  Visie

  Nieuwe en jonge Wageningers vertegenwoordigen en politiek betrekken om Wageningen een betere plek te maken voor iedereen, door als politieke partij integer en laagdrempelig zichtbaar te zijn. Daarnaast willen wij samen in Wageningen een gezellige tijd hebben.

   

  Missie

  Connect Wageningen zal ten alle tijde oprecht gaan voor een beter Wageningen, dit ook als de beste keuze voor Wageningen ten koste gaat van ons eigen imago. Daarnaast zullen wij het hele jaar door voor iedereen benaderbaar zijn. Zodat iedereen die iets wil veranderen bij ons terecht kan en kritische vragen kan stellen. Op deze manier verzekeren wij ons van het maken van integere, eerlijke en fatsoenlijke keuzes.

   

  Met andere woorden: wij zijn met iedereen connected. Dit doen wij door fysiek aanwezig te zijn, de sterkste social media presence te hebben en door makkelijk te vinden te zijn via het web en in de regionale kranten.

   

  Natuurlijk zijn wij ook gewoon mensen en jongeren in Wageningen die hier een gezellige en leuke tijd willen hebben. Deze gezelligheid zorgt er ook voor dat mensen het leuk vinden om met ons samen te werken. Gezelligheid is voor ons belangrijk, intern en extern.

   

 • Doelen

  • Betere vertegenwoordiging van nieuwe en jonge Wageningers in de gemeenteraad van Wageningen
  • We streven naar een leefbare gemeente waar wonen, werken en verblijven voor iedereen aangenaam is
  • We willen de meest boeiende en laagdrempelige politieke partij voor iedereen in Wageningen zijn
  • Een frisse en positieve kijk op de problemen die spelen in Wageningen bieden
   
  Waarom Connect Wageningen
   
  Connect Wageningen werkt anders dan de meeste politieke partijen. Andere partijen redeneren vaak vanuit een ideologie, zoals een sociaaldemocratische ideologie of een vergroenings ideologie, hierdoor worden vaak echter onverstandige keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer een beslissing wordt gemaakt over het sociaal domein wil een sociale partij de meest sociale keuze maken, of bij een groene beslissing zal een groene partij de meest groene keuze willen maken. Dit kan erg schadelijk zijn, omdat vaak de meest extreme keuze niet de beste keuze is. Connect Wageningen weet het beste wat er onder de nieuwe en jonge Wageningers speelt, dit betekent wel dat wij niet goed weten wat er onder de oude en lang in Wageningen wonende Wageningers speelt. Om toch tot de beste beslissing te komen zijn we daarom ook erg afhankelijk van andere partijen en willen wij vooral samen de stad besturen. De onderwerpen die de meeste aandacht van ons krijgen zijn dan ook niet per se de onderwerpen die wij zelf het belangrijkst vinden, maar juist de onderwerpen die het meeste spelen onder de nieuwe en jonge Wageninger.
All Posts
×