• Over Ons

  Connect Wageningen is een gemeenteraadspartij van jongeren, studenten, internationals en nieuwkomers in Wageningen, voor alle Wageningers. De partij is begin 2017 opgericht en heeft in maart 2018 voor het eerst mee gedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen.

   

   

  Het begin

  Connect Wageningen is bedacht door Mark Reijerman. Het idee was om een betere vertegenwoordiging van burgers in de gemeenteraad van Wageningen te krijgen. Omdat 25% van de inwoners in Wageningen student is en Wageningen meer dan 100 nationaliteiten heeft, wil Connect Wageningen hun stem laten horen in de gemeenteraad en de samenwerking tussen Wageningen University & Research en de gemeente verbeteren. Daarnaast willen we jongeren en nieuwkomers in Wageningen vertegenwoordigen.

   

   

  Tot nu toe

  Sinds de laatste verkiezingen in 2018 zitten we met twee zetels in de gemeenteraad om meer aandacht te krijgen voor issues die bij jonge en nieuwe Wageningers spelen. Elke vergadering weer werken we constructief samen om de aandacht van de gemeente te verschuiven naar beter bereikbaarheid in Wageningen, meer woningen voor studenten en starters, en een inclusievere gemeente met meer informatie verstrekking in het Engels.

   

   

  Het doel

  Nieuwe en jonge Wageningers vertegenwoordigen en politiek betrekken om Wageningen een betere plek te maken voor iedereen, door als politieke partij integer en laagdrempelig zichtbaar te zijn. Daarnaast willen wij samen in Wageningen een gezellige tijd hebben.

   

 • Wie zijn wij?

  Melissa van der Lingen

  Fractievoorzitter

  Ik ben in 2017 in Wageningen komen studeren. Ik studeer Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen en Economie en Beleid. Bijna direct ben ik bij Connect Wageningen de lokale politiek ingerold. Sinds 2019 ben ik raadslid en fractievoorzitter. Tevens zit ik in diverse raadscommissies. Voordat ik raadslid werd was ik ruim een jaar steunfractielid. In mijn vrije tijd (wat er nog van over is) lees ik graag en spreek ik af met vrienden om lekker een hapje te eten.

  Contact

  Mail: melissa.vanderlingen@connectwageningen.nl

  Whatsapp/tel: 0642961701

  Linkedin

  Romy Stijsiger

  Gemeenteraadslid

  Hoi iedereen, ik speel basketbal, hou van lange afstandswandelingen en zit sinds maart 2018 in de gemeenteraad van Wageningen voor Connect. Voor mijn master International Land- and Watermanagement ben ik in Wageningen terecht gekomen en ook gebleven. Nu werk ik als projectleider Bodemenergie voor het realiseren van systemen voor het duurzaam verwarmen en koelen van gebouwen. Ik hou van lekker de natuur in, verre reizen, een borreltje met vrienden en een spelletje met huisgenoten.

  Linkedin

  Mark Reijerman

  Voorzitter

  Ik ben een koffielover die veel van sporten houdt. Ik ben opgegroeid in een gezin van 7 in Apeldoorn en ben gaan studeren in Wageningen. Daar heb ik de afgelopen 8 jaar voeding en gezondheid gestudeerd. Gedurende deze 8 jaar heb ik mij op zeer uiteenlopende manieren ingezet om het studenten leven te versterken. Ik geniet helemaal van het leven wanneer ik een wandeling kan maken door de mooie natuurgebieden van Wageningen of met vrienden op een terrasje drankjes kan drinken.

  Contact

  Mail: mark.reijerman@connectwageningen.nl

  Whatsapp/tel: 0647052952

  Linkedin

  Giulia Baltussen

  Steunfractielid

  Ik studeer Communication, Health & Life Sciences aan de Wageningen Universiteit. Ik vind het leuk om te discussiëren en na te denken over wat er beter kan in de maatschappij. Toen ik van Connect hoorde was ik gelijk enthousiast. Een lokale partij voor jongeren, studenten en internationalen die een stem hebben in de gemeenteraad. Ik ben steunfractielid geworden omdat ik het gaaf vind om concrete impact te maken om Wageningen een betere plek. Ook vind ik het interessant om meer te weten over hoe de politiek werkt.

  Paula Golunska

  Steunfractielid

  Hoi! Ik ben in 2019 naar Wageningen gekomen om Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning te studeren. Ik hou van de mooie dingen in het leven. De natuur ontdekken, reizen, theaters en concertzalen zo vaak mogelijk bezoeken. Daarnaast sport ik graag en lees ik veel. Koken is een van mijn grootste hobby's waardoor ik vaak thuis etentjes organiseer voor mijn vrienden en familie.

  Sarah Alen

  Steunfractielid

  Ik ben in Wageningen beland omdat ik Ruimtelijke Planning ben gaan studeren. Oorspronkelijk kom ik uit Nieuwegein, wat naast Utrecht ligt. Inmiddels woon ik samen met mijn vriend aan de rand van het centrum in Wageningen. Binnen Connect houd ik me graag bezig met ruimtelijke dossiers. Zo hoop ik veel te leren over de gemeente en hoe beslissingen worden genomen.

  Glesby Thijssen

  Steunfractielid

  Hej, ik heb optimaal gebruik gemaakt van ons onderwijssysteem door 3 opleidingen (politicologie, internationale ontwikkelingsstudies en MER) te doen en niet af te ronden. Ik hou van reizen (zowel voor werk als prive), drink graag net wat teveel biertjes in Cafe Daniels of de Doctor. In die laatste kroeg ben ik ook quizmaster. Op het moment ben ik change manager binnen de Europese tak van Toyota. In die rol probeer ik de menselijke kant van verandering te belichten. Binnen Connect wil ik graag een verbinder zijn tussen studenten & jongeren en inwoners tussen de 30 en 40.

 • Doelen

  • Betere vertegenwoordiging van nieuwe en jonge Wageningers in de gemeenteraad van Wageningen
  • We streven naar een leefbare gemeente waar wonen, werken en verblijven voor iedereen aangenaam is
  • We willen de meest boeiende en laagdrempelige politieke partij voor iedereen in Wageningen zijn
  • Een frisse en positieve kijk op de problemen die spelen in Wageningen bieden
   
  Waarom Connect Wageningen
   
  Connect Wageningen werkt anders dan de meeste politieke partijen. Andere partijen redeneren vaak vanuit een ideologie, zoals een sociaaldemocratische ideologie of een vergroenings ideologie, hierdoor worden vaak echter onverstandige keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer een beslissing wordt gemaakt over het sociaal domein wil een sociale partij de meest sociale keuze maken, of bij een groene beslissing zal een groene partij de meest groene keuze willen maken. Dit kan erg schadelijk zijn, omdat vaak de meest extreme keuze niet de beste keuze is. Connect Wageningen weet het beste wat er onder de nieuwe en jonge Wageningers speelt, dit betekent wel dat wij niet goed weten wat er onder de oude en lang in Wageningen wonende Wageningers speelt. Om toch tot de beste beslissing te komen zijn we daarom ook erg afhankelijk van andere partijen en willen wij vooral samen de stad besturen. De onderwerpen die de meeste aandacht van ons krijgen zijn dan ook niet per se de onderwerpen die wij zelf het belangrijkst vinden, maar juist de onderwerpen die het meeste spelen onder de nieuwe en jonge Wageninger.
 • Financiële Verantwoording

   

  RSIN-nummer: 858263276

  KvK-nummer: 70311323

   

  Het bestuur van Connect Wageningen bestaat uit Mark Reijerman (voorzitter) en Melissa van de Lingen (penningmeester). Het bestuur ontvangt geen financiële beloning. Per 1 januari 2020 is het jaarverslag en het financiële jaar verslag beschikbaar.

All Posts
×