• Over Ons

  Connect Wageningen is een gemeenteraadspartij van jongeren, studenten, internationals en nieuwkomers in Wageningen, voor alle Wageningers. De partij is begin 2017 opgericht en heeft in maart 2018 voor het eerst mee gedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen.

   

   

  Het begin

  Connect Wageningen is opgericht door Mark Reijerman. Het idee was om een betere vertegenwoordiging van burgers in de gemeenteraad van Wageningen te krijgen. Omdat 25% van de inwoners in Wageningen student is en Wageningen meer dan 100 nationaliteiten heeft, wil Connect Wageningen hun stem laten horen in de gemeenteraad en de samenwerking tussen Wageningen University & Research en de gemeente verbeteren. Daarnaast willen we jongeren en nieuwkomers in Wageningen vertegenwoordigen.

   

   

  Tot nu toe

  Sinds de laatste verkiezingen in 2018 zitten we met twee zetels in de gemeenteraad om meer aandacht te krijgen voor issues die bij jonge en nieuwe Wageningers spelen. Elke vergadering weer werken we constructief samen om de aandacht van de gemeente te verschuiven naar beter bereikbaarheid in Wageningen, meer woningen voor studenten en starters, en een inclusievere gemeente met meer informatie verstrekking in het Engels.

   

   

  Het doel

  Nieuwe en jonge Wageningers vertegenwoordigen en politiek betrekken om Wageningen een betere plek te maken voor iedereen, door als politieke partij integer en laagdrempelig zichtbaar te zijn. Daarnaast willen wij samen in Wageningen een gezellige tijd hebben.

   

 • Onze fractie

   

   

  Melissa van der Lingen

  Fractievoorzitter

   

   

  Romy Stijsiger

  Raadslid

   

   

  Mark Reijerman

  Steunfractielid

   

   

  Mark Mekken

  Steunfractielid

 • Doelen

  • Betere vertegenwoordiging van nieuwe en jonge Wageningers in de gemeenteraad van Wageningen
  • We streven naar een leefbare gemeente waar wonen, werken en verblijven voor iedereen aangenaam is
  • We willen de meest boeiende en laagdrempelige politieke partij voor iedereen in Wageningen zijn
  • Een frisse en positieve kijk op de problemen die spelen in Wageningen bieden
   
  Waarom Connect Wageningen
   
  Connect Wageningen werkt anders dan de meeste politieke partijen. Andere partijen redeneren vaak vanuit een ideologie, zoals een sociaaldemocratische ideologie of een vergroenings ideologie, hierdoor worden vaak echter onverstandige keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer een beslissing wordt gemaakt over het sociaal domein wil een sociale partij de meest sociale keuze maken, of bij een groene beslissing zal een groene partij de meest groene keuze willen maken. Dit kan erg schadelijk zijn, omdat vaak de meest extreme keuze niet de beste keuze is. Connect Wageningen weet het beste wat er onder de nieuwe en jonge Wageningers speelt, dit betekent wel dat wij niet goed weten wat er onder de oude en lang in Wageningen wonende Wageningers speelt. Om toch tot de beste beslissing te komen zijn we daarom ook erg afhankelijk van andere partijen en willen wij vooral samen de stad besturen. De onderwerpen die de meeste aandacht van ons krijgen zijn dan ook niet per se de onderwerpen die wij zelf het belangrijkst vinden, maar juist de onderwerpen die het meeste spelen onder de nieuwe en jonge Wageninger.
 • Financiële Verantwoording

   

  RSIN-nummer: 858263276

  KvK-nummer: 70311323

   

  Het bestuur van Connect Wageningen bestaat uit Mark Reijerman (voorzitter) en Melissa van de Lingen (penningmeester). Het bestuur ontvangt geen financiële beloning. Per 1 januari 2020 is het jaarverslag en het financiële jaar verslag beschikbaar.

All Posts
×