• Over Ons

  Connect Wageningen is een lokale partij van jongeren, studenten, internationals en nieuwkomers in Wageningen, voor alle Wageningers. De partij is begin 2017 opgericht en heeft in maart 2018 voor het eerst meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen.

   

   

  Het begin

  Connect Wageningen is bedacht door Mark Reijerman. Het idee was om een betere vertegenwoordiging van burgers in de gemeenteraad van Wageningen te krijgen. Omdat 25% van de inwoners in Wageningen student is en Wageningen meer dan 100 nationaliteiten heeft, wil Connect Wageningen hun stem laten horen in de gemeenteraad en de samenwerking tussen Wageningen University & Research en de gemeente verbeteren. Daarnaast willen we jongeren en nieuwkomers in Wageningen vertegenwoordigen.

   

   

  Tot nu toe

  Sinds de laatste verkiezingen in 2018 zitten we met twee zetels in de gemeenteraad om meer aandacht te krijgen voor issues die bij jonge en nieuwe Wageningers spelen. Elke vergadering weer werken we constructief samen om de aandacht van de gemeente te verschuiven naar betere bereikbaarheid in Wageningen, meer woningen voor studenten en starters, en een inclusievere gemeente met meer informatie verstrekking in het Engels.

   

   

  Het doel

  Nieuwe en jonge Wageningers vertegenwoordigen en politiek betrekken om Wageningen een betere plek te maken voor iedereen, door als politieke partij integer en laagdrempelig zichtbaar te zijn. Daarnaast willen wij samen in Wageningen een gezellige tijd hebben.

   

 • Wie zijn wij?

  broken image

  Glesby Thijssen

  Fractievoorzitter

  Hej, ik heb optimaal gebruik gemaakt van ons onderwijssysteem door 3 opleidingen (politicologie, internationale ontwikkelingsstudies en MER) te doen en niet af te ronden. Ik hou van reizen (zowel voor werk als privé), drink graag net wat teveel biertjes in Cafe Daniels of de Doctor. In die laatste kroeg ben ik ook quizmaster. Op het moment ben ik change manager binnen de Europese tak van Toyota. In die rol probeer ik de menselijke kant van verandering te belichten. Binnen Connect wil ik graag een verbinder zijn tussen studenten & jongeren en inwoners tussen de 30 en 40.

  broken image

  Cato Vonk

  Gemeenteraadslid

  Mijn naam is Cato Vonk, ik ben afgestudeerd aan de bachelor Environmental Sciences. Na mijn bachelor wilde ik even iets anders dan studeren en ben ik gaan werken als Toezichthouder bij de Omgevingsdienst Regios Arnhem. Al sinds ik een klein meisje was had ik grote politieke dromen, vandaar dat ik lid ben geworden van Connect. Ik vind het fijn dat Connect net als ik veel waarde hecht aan het milieu en het betrekken van studenten in de politiek. Ik geloof dan ook dat we op deze manier een mooier Wageningen kunnen verwezenlijken.

  broken image

  Esmé Oonk

  Steunfractielid

  Ik ben Esmé en ik studeer sinds 2020 internationaal land en watermanagement in Wageningen. Ik ben naar Wageningen gekomen omdat ik het een gezellige en rustige stad vind. Ik wil me graag inzetten voor de jongeren en studenten binnen Wageningen, en door binnen Connect actief te zijn hoop ik dan ook meer jongeren te kunnen betrekken bij de lokale politiek.

  broken image

  Sarah Alen

  Connectlid

  Ik ben in Wageningen beland omdat ik Ruimtelijke Planning ben gaan studeren. Oorspronkelijk kom ik uit Nieuwegein, wat naast Utrecht ligt. Inmiddels woon ik samen met mijn vriend aan de rand van het centrum in Wageningen. Binnen Connect houd ik me graag bezig met ruimtelijke dossiers. Zo hoop ik veel te leren over de gemeente en hoe beslissingen worden genomen. De laatste projecten waar ik initiatief heb genomen gaan over het verminderen van de hondenbelasting, elektrische bladblazers en diervriendelijke belichting in het buitengebied en op de dijk.

  broken image

  Haroen Lasshab

  Connectlid

  Mijn naam is Haroen Lasshab, momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn master Innovation Management aan de technische universiteit Eindhoven. Ik ben 25 jaar oud en kan genieten van sport en zon. Politiek heeft me altijd geïnteresseerd en bij Connect heb ik de kans gekregen om dit te verwezenlijken. Ik ben geboren en getogen in Wageningen en wil het geluid van Wageningse jongeren en studenten in de politiek vertegenwoordigen.

  broken image

  Romy Stijsiger

  Voorzitter

  Hoi iedereen, ik speel basketbal, hou van lange afstandswandelingen en zit sinds maart 2018 in de gemeenteraad van Wageningen voor Connect. Voor mijn master International Land- and Watermanagement ben ik in Wageningen terecht gekomen en ook gebleven. Nu werk ik als projectleider Bodemenergie voor het realiseren van systemen voor het duurzaam verwarmen en koelen van gebouwen. Ik hou van lekker de natuur in, verre reizen, een borreltje met vrienden en een spelletje met huisgenoten.

  broken image

  Mark Mekken

  Penningsmeester

  Vanuit nieuwsgierigheid voor de lokale politiek heb ik me aangesloten bij Connect Wageningen. Gezamenlijk willen wij als jongeren en studenten een frisse blik werpen op de lokale ontwikkelingen. Zelf wil ik gaan voor een groen en innovatief Wageningen, en wil ik onze ‘City of Life Sciences’ hét voorbeeld laten worden voor een duurzame toekomst.

  broken image

  Mark Reijerman

  Oprichter

  Ik ben een koffielover die veel van sporten houdt. Ik ben opgegroeid in een gezin van 7 in Apeldoorn en ben gaan studeren in Wageningen. Daar heb ik de afgelopen 8 jaar voeding en gezondheid gestudeerd. Gedurende deze 8 jaar heb ik mij op zeer uiteenlopende manieren ingezet om het studenten leven te versterken. Ik geniet helemaal van het leven wanneer ik een wandeling kan maken door de mooie natuurgebieden van Wageningen of met vrienden op een terrasje drankjes kan drinken.

 • broken image

  Wat doen we eigenlijk bij Connect?

   

  Op de maandag voor de gemeenteraadvergadering bespreken we met de fractie de verschillende onderwerpen. We vormen onze mening, de vragen die we nog hebben en de suggesties die we willen toevoegen aan onderwerpen.

   

  De week erna behandelen we de stukken in de Politieke avond, deze avond is opgedeeld in rondetafelgesprekken, opiniegesprekken en de gemeenteraadsvergadering.

   

  Daarnaast doen we samen allemaal leuke activiteiten om elkaar beter te leren kennen en het groepsgevoel te bevorderen. Het gaat er namelijk om dat het ook vooral leuk is om met z'n allen Wageningen proberen te verbeteren.

 • Doelen

  • Betere vertegenwoordiging van nieuwe en jonge Wageningers in de gemeenteraad van Wageningen
  • We streven naar een leefbare gemeente waar wonen, werken en verblijven voor iedereen aangenaam is
  • We willen de meest boeiende en laagdrempelige politieke partij voor iedereen in Wageningen zijn
  • Een frisse en positieve kijk op de problemen die spelen in Wageningen bieden

   

  Waarom Connect Wageningen

   

  Connect Wageningen werkt anders dan de meeste politieke partijen. Andere partijen redeneren vaak vanuit een ideologie, zoals een sociaaldemocratische ideologie of een vergroeningsideologie. Hierdoor worden echter vaak onverstandige keuzes gemaakt. Een sociaaldemocratische partij zal op elk gebied altijd sociaaldemocratische keuzes willen maken en een groene partij zal altijd groene keuzes willen maken. De meest extreme keuze is echter vaak niet de beste keuze. Connect Wageningen weet het beste wat er onder de nieuwe en jonge Wageningers speelt. Tegelijkertijd weten wij altijd goed weten wat er onder de oudere en lang in Wageningen wonende Wageningers speelt. Om toch tot de beste beslissing te komen zijn we daarom ook afhankelijk van andere partijen en willen wij vooral samen de stad besturen. 
 • Visie

  Nieuwe en jonge Wageningers vertegenwoordigen en politiek betrekken om Wageningen een betere plek te maken voor iedereen, door als politieke partij integer en laagdrempelig zichtbaar te zijn. Daarnaast willen wij samen in Wageningen een gezellige tijd hebben.

   

  Missie

  Connect Wageningen zal te allen tijde oprecht gaan voor een beter Wageningen, ook als de beste keuze voor Wageningen wellicht niet altijd de beste keuze voor onze eigen achterban is. Daarnaast zullen wij het hele jaar door voor iedereen benaderbaar zijn, zodat iedereen die iets wil veranderen bij ons terecht kan en kritische vragen kan stellen. Op deze manier verzekeren wij ons van het maken van integere, eerlijke en fatsoenlijke keuzes.

   

  Met andere woorden: wij zijn met iedereen connected. Dit doen wij door fysiek aanwezig te zijn, de sterkste social media presence te hebben en door makkelijk te vinden te zijn via het web en in de regionale kranten.

   

  Natuurlijk zijn wij ook gewoon mensen en jongeren in Wageningen die hier een gezellige en leuke tijd willen hebben. Deze gezelligheid zorgt er ook voor dat mensen het leuk vinden om met ons samen te werken. Gezelligheid is voor ons belangrijk, intern en extern.

 • Financiële Verantwoording

   

  RSIN-nummer: 858263276

  KvK-nummer: 70311323

   

  Het bestuur van Connect Wageningen bestaat uit Romy Stijsiger (voorzitter) en Mark Mekken (penningmeester). Het bestuur ontvangt geen financiële beloning. Per 1 juli is het jaarverslag beschikbaar van voorgaand jaar. De inkomsten van Connect Wagenigen bestaan uit contributie van leden, giften, de fractiebijdrage vanuit de gemeente en een raadsbijdrage van de raadsleden.

  Financiële middelen worden ingezet voor werkzaamheden betreffende het:

  1. aantrekken van nieuwe leden en bestuursleden;
  2. faciliteren van contact tussen inwoners en fractie;
  3. mogelijk maken van directe democratie via de raadsleden;
  4. verbeteren van het partij imago binnen en buiten de stad;
  5. waarborgen van een gemoedelijke sfeer;
  6. draaien van de vereniging;
  7. opstellen van de kieslijst;
  8. lopen van de verkiezingscampagne.

   

  Connect werkt aan de doelstellingen en waarborgt de continuïteit van de partij. Deze doelstelling betrekken het:

  • vertegenwoordigen van jonge en nieuwe Wageningers in de lokale politiek;
  • behartigen van de belangen van deze groep in lokale beleids- en besluitvorming;
  • vormen van een spreekbuis voor deze groep;
  • signaleren van wensen en behoeftes en het peilen van meningen en ideeen binnen deze groep;
  • waarborgen van openheid en laagdrempeligheid van Connect.
  Hieronder is de laatste balans ook beschikbaar en de vierjarenbegroting.
 • Jaarstukken 2023

   

 • Vierjarenbegroting 2022-2026