• Word lid en doe mee!

  Kom uit de Wageningen UR bubbel en leer je stad écht kennen

 • Is Connect Wageningen wat voor mij?

  Wie zijn wij en wat doen we?

  Connect Wageningen wil graag meer mensen betrekken bij de stad op een laagdrempelige en betrokken manier. Als inwoners iets willen veranderen in de stad of kritische vragen willen stellen over waarom bepaalde keuzes in hun omgeving gemaakt worden, moet dat kunnen. Wij willen dan ook een inclusieve samenleving creëren, door jongvolwassenen, studenten, en internationalen in Wageningen meer te betrekken zodat Wageningen een thuis is voor iedereen. Dit doen wij op 2 manieren:

  1. Door een lokale politieke partij te zijn voor en door jongvolwassenen, studenten, en internationale inwoners van Wageningen. Wij hebben sinds maart 2018 twee zetels in de gemeenteraad van Wageningen. Wij houden ons bezig met onderwerpen die voor onze doelgroepen belangrijk zijn, bijvoorbeeld wonen en klimaat. Doordat ons team verschillende achtergronden heeft, hebben wij een zeer groot netwerk binnen en buiten Wageningen. Hierdoor zijn wij constant op de hoogte en betrokken bij wat er in Wageningen speelt. Ons diverse team zorgt er ook voor dat we altijd kritisch blijven. Dit geeft ons garantie dat wij onze doelgroepen goed kunnen vertegenwoordigen in de raad.
  2. Connect Wageningen is ook een duurzame organisatie. Naast de politiek zijn er ook andere mogelijkheden om een goede bijdragen te leveren aan de stad. Verandering begint pas echt bij actie ondernemen; that's when the magic happens. Door dingen te onderzoeken, evenementen te organiseren, campagnes op te zetten, netwerken enz. kunnen we veel meer doen. Connect Wageningen probeert dan ook zo veel mogelijk actie te ondernemen.
 • Wat kan ik doen bij Connect?

  Wij hebben een top team met verschillende functies! Er is een plek voor iedereen.

  broken image

  Word algemeen lid

  Bijdragen zonder verplichtingen

  Wil jij bijdragen aan meerdere onderwerpen of helpen wanneer het jou uitkomt? Misschien ga je binnenkort op stage of scriptie doen, maar wil je toch wat bijdragen? Er is altijd wel wat te doen! Vertalen van teksten, foto’s maken, notuleren, naar een bijeenkomst gaan en Connect vertegenwoordigen of een handje meehelpen bij een evenement. Alle tijd die jij in Connect investeert is waardevol. Je kunt dit ook gebruiken als een kans om je te oriënteren en om uiteindelijk te groeien binnen Connect Wageningen.

  broken image

  Bestuurslid

  Gebruik jouw organising skills om Connect draaiend te houden

  Het bestuur houd zich bezig met het soepel verlopen van interne en externe zaken. Zij houdt bijvoorbeeld het ledenbestand bij en is het aanspreekpunt voor commissies. Het bestuur wisselt één keer per jaar en kan een waardevolle ervaring zijn voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

  broken image

  Toekomstig Raadslid

  De ultieme uitdaging

  Wil jij een toekomstig raadslid worden? We kunnen je niets garanderen, maar als je actief bent bij ons is de mogelijkheid er altijd! Om de 2-3 jaar zullen de raadsleden veranderen zodat er een goede doorstroming is.

  broken image

  Steunfractie

  Een klein voorproefje van de politiek

  Ben je geïnteresseerd in politiek, hou je van debatteren en wil je Connect Wageningen bij de gemeenteraad vertegenwoordigen? Als steunfractielid heb je het recht om tijdens de politieke avonden georganiseerd door de gemeente je uit te spreken. Je vertegenwoordigt Connect Wageningen aan tafel en stelt kritische vragen over het onderwerp van de agenda. Deze positie vereist dat je je onderwerp goed kent. Het past bijvoorbeeld perfect bij een woordvoerder positie. Er is plek voor 6 steunfractieleden. Het is een geweldige kans om de politiek van dichtbij mee te maken.

  Bonus: Per vergadering waar je Connect Wageningen vertegenwoordigt, ontvang je een vergoeding!

 • Wat kan Connect Wageningen voor mij betekenen?

  • Netwerk opbouwen
  • Ervaring
  • Leer Wageningen buiten de WUR Campus kennen
  • 100% gezelligheid
  • Unieke kansen om jouw ideeën uit te werken die in jouw toekomstige carrière kunnen helpen
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Unieke inzichten in politiek en beleid
  • Directe impact hebben op jouw omgeving
  • Samen werken met andere jonge inspirerende mensen
  • Professionele vaardigheden (interview skills, enquêtes maken, onderzoek doen, presenteren etc.)
  • Positieve bijdragen voor je CV
 • Wat kan ik voor Connect betekenen?

  Wij willen iedereen graag de mogelijkheid bieden om zich zelf te ontwikkelen. Door dit te combineren met actuele maatschappelijke vraagstukken en de politiek creëren we een win-win situatie. Alle handen die we maar kunnen verzamelen zullen een steentje bijdragen aan niet alleen Connect Wageningen maar ook aan de stad Wageningen. Zo doen we het ook écht samen. Wij vinden ieder individu een waardevolle toevoeging, omdat iedereen verschillende perspectieven, ervaringen en meningen heeft. Deze diversiteit maakt Connect Wageningen alleen maar sterker. Dus als je lid bij ons word, beteken je al heel veel voor ons!