Return to site

Internationaal Wageningen roept op tot Kieskompas in het Engels

Afgelopen week hebben 8 organisaties een brief naar de gemeenteraad van Wageningen gestuurd waarin zij een oproep doen om het Kieskompas in het Engels beschikbaar te stellen.

Zij hebben dit gedaan omdat zij internationalen beter in de politiek willen betrekken, de verbinding tussen de universiteit en de gemeente willen versterken, en vooral willen bijdragen aan een inclusievere samenleving.

Vandaag is de brief geaccepteerd door de gemeente waardoor het Kieskompas voor de verkiezingen in Maart 2018 ook in het Engels beschikbaar zijn. Rani Temmink, woordvoerder voor internationalisatie en integratie bij Connect Wageningen verteld,

Met dank aan alle betrokken organisaties, ben ik super trost op deze prestatie. Voor zo’n internationale stad als Wageningen draagt dit bij aan een inclusievere samenleving. Het is belangrijk dat alle mensen die stemgerechtigd zijn – ook mensen die niet Nederlands kunnen lezen – een wel overwogen keuze kunnen maken. Dat kan nu. Ik hoop dat dit ook de internationale gemeenschap in Wageningen stimuleert om komende gemeenteraad verkiezingen te gaan stemmen.

De brief kan hier gedownload worden. hieronder gedownload worden: