Return to site

Ga stemmen op 23 mei!

Ook op die ene parlementariër die je niet kent.

· Leefbaarheid

Mensen maken vaak op het laatste moment een keuze voor welke partij ze gaan stemmen en of ze wel gaan stemmen. Dus bij deze even laatste aanmoedigingen: Ga stemmen op 23 mei! Zelf als je denk: ‘Wie zijn deze mensen?’, want Europa bepaalt ook veel waar wij in Nederland weer de gevolgen van zien. Maar op wie moet je stemmen?

Als je van mening bent dat ‘Brexit is het beste wat de VK ooit is overkomen’ dan moet je in het hoekje PVV, Forum en JEZUS LEEFT (yes all capslock!) zijn. Dan stem je namelijk voor de heuze Nexit (en ook voor minder strenge naleving van de CO2-doelstellingen).

Ben je tegen de stelling ‘Elk lidstaat moet een minimumloon invoeren.’ Stem dan op D66, CDA, PVV of VVD.

Denk je: ‘Ik ben klaar met al die traditionele partijen!’ Dan zijn er drie nieuwe partijen waaruit je kunt kiezen. Twee bekenden zoals Denk en Forum, en een nieuwe Europese partij Volt Nederland. Volt is the new kid on the block (check ook: voltnederland.org).

Denk je: Waarom zou ik überhaupt stemadvies van een politieke partij aannemen? Juist! Check dan de eu.stemwijzer.nl voor een veel betere uitleg van de verschillende stellingen en stem 23 mei!