Return to site

Connect Wageningen wisselt raadslid in juni

· Raad

Rani Temmink (25), de eerste fractievoorzitter en raadslid voor Connect Wageningen neemt tijdens de raadsvergadering van 20 mei afscheid.

Connect Wageningen is een partij die bestaat uit jongeren, studenten, jonge professionals en internationale inwoners. Zo’n dynamische groep is heel fijn voor diversiteit en innovatie, maar komt ook met enige onzekerheid. Zo gaan mensen op stage in het buitenland, schrijven ze hun scriptie, gaan verder studeren in een andere stad of vinden ze een baan.

broken image

“Het was vanaf het begin al bekend dat we als partij wat vaker zullen door wisselen om de continuïteit te kunnen waarborgen. Dit is een structuur die veel jongerenpartijen aannemen. Echter had ik niet verwacht dat ik nu al voor deze keuze zou komen te staan” vertelt Rani.

Toen Rani begon als raadslid, was ze al een half jaar afgestudeerd. “Ik heb mijn bachelor en master opleiding aan de Universiteit van Wageningen gedaan. Toen ik besloot om in Wageningen te blijven wonen wilde ik ook graat iets terug geven aan de maatschappij. Dat heb ik in deze positie kunnen doen. Ik had nooit verwacht dat ik ooit zou zeggen dat de politiek een boeiende wereld is. Ook heb ik Wageningen op een andere manier kunnen ontdekken. Als student besef je niet dat je in de Wageningen UR bubbel zit. Nu ga ik weer verder als inwoner van Wageningen.”

Rani blijft na haar afscheid in Wageningen wonen en is de komende tijd werkzaam bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. “Hier werk ik voornamelijk aan de energietransitie – een fantastische combinatie naast het raadswerk. Helaas is het bijna onmogelijk om de twee functies te combineren. Vooral niet in dit stadium van je leven.” Rani’s situatie is helaas niet uniek. Landelijk, in de leeftijdscategorie 25-35 stopt 40% vroegtijdig als raadslid door voornamelijk de werkdruk.

“Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen tijd gesteund heeft, die open stond om mij verder te ontwikkelen in de politiek en met wie ik samen heb gewerkt. Wat een fijne raad om voor het eerst kennis te maken met de politiek. Ik wens iedereen de komende tijd veel succes en tot ziens in Wageningen”.

Het team van Connect waardeert haar inzet en is heel dankbaar voor wat ze de afgelopen tijd voor Connect heeft gedaan en betekent. Als eerste fractievoorzitter waren er veel onbekende terreinen die moesten worden ontdekt. Dit heeft zij geweldig gedaan en daardoor heeft ze het werk van degene die na haar komen makkelijker gemaakt.

Op 20 mei neemt Rani afscheid van de raad. Op dat moment wordt haar opvolger ook geïnstalleerd. Wie dat wordt zal op een later moment bekend worden gemaakt.

broken image