Return to site

Nieuwe Steunfractieleden gezocht!

In gesprek met onze nieuwste aanwinst Giulia

Ben je geïnteresseerd in politiek, hou je van debatteren of wil je Connect Wageningen bij de gemeenteraad vertegenwoordigen?

Als steunfractie lid heb je het recht om tijdens de politieke avonden georganiseerd door de gemeente je mond open te trekken en onze achterban te vertegenwoordigen. Je vertegenwoordigt Connect Wageningen aan tafel en stelt kritische vragen over het onderwerp van de agenda. Al gaat het over duurzaamheid, wonen of mobiliteit, je kan dit onderwerp je eigen maken en zorgen dat het beter geregeld wordt in Wageningen. Verder kan je elk onderwerp kiezen waar je passie echt naar voren komt en zorgen dat de rest van de fractie goed op hoogte is.

Het is een geweldige kans om de politiek van dichtbij mee te maken. En wie wordt je onze nieuwe gemeenteraadslid na de volgende verkiezingen in maart 2021.

Bonus: Per vergadering waar je Connect Wageningen vertegenwoordigt, ontvang je een vergoeding!

Giulia kan erover meepraten

broken image

Giulia is net begonnen als steunfractielid bij Connect Wageningen.

'Waarom ben je steunfractielid geworden bij Connect Wageningen?'

Ik vind het leuk om te discussiëren en na te denken over wat er beter kan in de maatschappij. Toen ik van Connect hoorde was ik gelijk enthousiast. Een lokale partij voor jongeren, studenten en internationalen die een stem hebben in de gemeenteraad. Ik ben steunfractielid geworden omdat ik het gaaf vind om concrete impact te maken om Wageningen een betere plek. Ook vind ik het interessant om meer te weten over hoe de politiek werkt. Connect Wageningen biedt dit; het is heel toegankelijk omdat de partij bestaat uit voornamelijk jongeren.

'Hoeveel tijd ben je ermee kwijt?'

Ik ben pas net begonnen als steunfractielid dus ik weet nog niet precies hoeveel tijd ik ermee kwijt ga zijn. Het ligt ook erg aan jezelf en hoeveel tijd je erin wil steken. We hebben in ieder geval één keer per week een vergadering van ongeveer 1.5 uur.

'Wat vind je leuk aan steunfractielid zijn en zou je het iemand aanraden?'

Ik vind het leuk om steunfractielid te zijn om de reden ik hiervoor ook gaf: de mogelijkheid om concreet impact maken. Verder vind ik het erg leuk om meer te weten te komen over de plannen die Wageningen heeft en wat er allemaal gaande is in de stad. Daarnaast zijn we met een groep jonge mensen en is het vaak erg gezellig.


Ik zou zeker aanraden om steunfractielid te worden. Als mijn verhaal je aanspreekt, je wilt inzetten voor Wageningen, je op professioneel vlak wil ontwikkelen, of interesse hebt in de politiek, dan zou ik zeker een keertje langskomen.