Return to site

Poeh hé 5%, das wel erg weinig!

· Raad,Wonen

Wageningen past de regels voor kamerverhuur aan. Voortaan mag 5% van de woningen in een straat gebruikt worden voor kamerverhuur. Alleen de studenten populatie bedraagt al 21% van de inwoners, daarnaast zijn er ook erg veel jongeren, starters en ouderen die graag kamers willen huren. Moeten die nu allemaal een andere plek zoeken omdat er overlast is van een paar? Maakt het niemand iets uit dat uit de cijfers van de politie blijkt dat er helemaal niet meer overlast is? Wij hebben nog geprobeerd maar zelfs partijen die normaal studentenwaarden steunen, partijen zoals GroenLinks en D66, gingen vol mee in de nieuwe wijzigingen.

Verder zorgen deze regels ervoor dat mensen wéér een reden hebben om zich niet in te schrijven. Als je je niet inschrijft woon je er namelijk officieel niet, en kan je er dus wonen. Een beetje krom toch? Dit zijn klauwen vol geld die de gemeente misloopt, en zo ruim hebben we het niet.

Het probleem zit hem ook niet in de kamerverhuur maar in het feit dat er gewoon veel te weinig huizen in Wageningen zijn. De gemeente kan wel leuk claimen dat er voldoende huizen zijn, maar huizenprijzen stijgen nog steeds en starters, studenten en ouderen lukt het niet om een leuke woning te vinden. Dus in plaats van symptomen te bestrijden zouden we de kern moeten aanpakken.