• Kandidaten

  Kandidaten lijst van Connect Wageningen

 • Wie zijn wij?

  Connect Wageningen heeft de langste kieslijst van Wageningen met 44 trotse leden. Hier kun je lezen waarom deze mensen ervoor kiezen om met Connect verbonden te zijn.

  broken image

  #1 Sarah Alen

  Lijsttrekker

  Ik ben in Wageningen beland omdat ik Ruimtelijke Planning ben gaan studeren. Oorspronkelijk kom ik uit Nieuwegein, wat naast Utrecht ligt. Inmiddels woon ik samen met mijn vriend aan de rand van het centrum in Wageningen. Binnen Connect houd ik me graag bezig met ruimtelijke dossiers. Zo hoop ik veel te leren over de gemeente en hoe beslissingen worden genomen. De laatste projecten waar ik initiatief heb genomen gaan over het verminderen van de hondenbelasting, elektrische bladblazers en diervriendelijke belichting in het buitengebied en op de dijk.

  broken image

  #2 Haroen Lasshab

  Kandidaat

  Mijn naam is Haroen Lasshab, momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn master Innovation Management aan de technische universiteit Eindhoven. Ik ben 25 jaar oud en kan genieten van sport en zon. Politiek heeft me altijd geïnteresseerd en bij Connect heb ik de kans gekregen om dit te verwezenlijken. Ik ben geboren en getogen in Wageningen en wil het geluid van Wageningse jongeren en studenten in de politiek vertegenwoordigen.

  broken image

  #3 Glesby Thijssen

  Kandidaat

  ‘The times they are a-changing’ schreef Bob Dylan in 1964. De wereld waarin we leven verandert, maar ook wij mensen veranderen, Wageningen verandert. Maar jij kan bepalen hoe onze stad verandert. Als verandermanager bij Toyota ben ik geïnteresseerd in vernieuwing en zie ik overal kansen om ons stukje wereld iedere dag een beetje beter te maken. Als mens zie ik ook uitdagingen en onzekerheden. Door een stem op Connect Wageningen stem je voor verandering en vernieuwing maar wel met de mens centraal. Natuurlijk in samenwerking met onze inwoners, organisaties en andere politieke partijen. Want samen maken wij onze stad iedere dag wat mooier, gezelliger, veiliger en duurzamer.

  broken image

  #4 Cato Vonk

  Kandidaat

  Mijn naam is Cato Vonk, ik ben 22 jaar oud en ben nu bezig met mijn derde jaar Environmental Sciences. Al sinds ik een klein meisje was had ik grote politieke dromen, vandaar dat ik lid ben geworden van Connect. Ik vind het fijn dat Connect net als ik veel waarde hecht aan het milieu en het betrekken van studenten in de politiek. Ik geloof dan ook dat we op deze manier een mooier Wageningen kunnen verwezenlijken.

  broken image

  #5 Steven Pieterse

  Kandidaat

  Hey! Steven hier. Ik ben een tweedejaars student Communication & Life Sciences aan de WUR. Ik ben graag betrokken met maatschappelijke problemen zoals de klimaatcrisis en de woningcrisis. Deze problemen raken de huidige en toekomstige generaties hard en daarom is het van groot belang dat jongeren zich meer betrokken voelen met maatschappelijke en politieke kwesties. Ook zet ik mij als vrijwilliger bij Kind aan Huis bij Solidez in en biedt ik hierbij praktische hulp en ondersteuning aan ouders met kinderen. De komende jaren wil ik mij met deze kandidaatstelling gaan focussen op onderwijs, klimaat en de leefbaarheid van de gemeente Wageningen.

  broken image

  #6 Esmé Oonk

  Kandidaat

  Ik ben Esmé en ik studeer sinds 2020 internationaal land en watermanagement in Wageningen. Ik ben naar Wageningen gekomen omdat ik het een gezellige en rustige stad vind. Ik wil me graag inzetten voor de jongeren en studenten binnen Wageningen, en door binnen Connect actief te zijn hoop ik dan ook meer jongeren te kunnen betrekken bij de lokale politiek.

  broken image

  #7 Caglar Günal

  Kandidaat op termijn

  Hallo hallo! Ik ben Caglar Günal en bijna afgestudeerd Communication, Health and Life Sciences student. Je kan aan mijn unibrauw zien dat ik hou van verbinden in plaats van scheiden en zodoende ben ik bij Connect terecht gekomen. Ons kleine doch groots Wageningen heeft een diverse palet aan mensen te bieden met ieder hun eigen ervaringen, inzichten, dromen en angsten. Graag zet ik mij in om bruggen te slaan tussen de rijkdommen die wij hebben en het collectieve welzijn van onze mooie stad te verbeteren. Goed welbevinden zorgt voor het hier wel goed vinden!

  broken image

  #8 Mark Mekken

  Kandidaat op termijn

  Hoi, ik ben Mark, en dit wordt mijn 8e jaar in het groene Wageningen. Ik ben naar de ‘City of Life Sciences’ gekomen vanwege de rustige en gemoedelijke sfeer en mijn interesse in biologie. Na het afronden van een bachelor Plantenwetenschappen ben ik nu gestart met de master Plant Biotechnologie. Tevens ben ik ook actief bij de Wageningen Student Farm, om wekelijks even met de handen in de grond te werken.

   

  Vanuit nieuwsgierigheid voor de lokale politiek heb ik me aangesloten bij Connect Wageningen. Gezamenlijk willen wij als jongeren en studenten een frisse blik werpen op de lokale ontwikkelingen. Zelf wil ik gaan voor een groen en innovatief Wageningen, en wil ik onze ‘City of Life Sciences’ hét voorbeeld laten worden voor een duurzame toekomst. Het zou het fantastisch zijn om jouw stem te ontvangen bij de verkiezingen en samen de handen in een te slaan om te werken aan een groene toekomst voor ons allemaal.

  broken image

  #9 Anna Lisa Nooren

  Kandidaat op termijn

  Opgegroeid op een melkgeitenboerderij in Noord-Brabant, momenteel student in de gemoedelijkste studentenstad van Nederland. Mijn agrarische achtergrond heeft me in 2015 naar Wageningen gebracht voor mijn studie Agrotechnologie en ik heb de afgelopen jaren erg genoten van het studentenleven. Ik ben erg actief geweest binnen de studievereniging en heb hier veel geleerd over de samenwerking met bedrijven. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met verschillende sporten, momenteel ligt mijn focus op wielrennen en geniet ik van de mooie omgeving van Wageningen tijdens lange fietsritten.

   

  Vanuit nieuwsgierigheid voor de lokale politiek heb ik me aangesloten bij Connect Wageningen. Nu ikzelf bijna ben afgestudeerd, ben ik me er steeds meer bewust van wat de gemeente Wageningen buiten het studentenleven is. Ik wil graag de student met de stad Wageningen verbinden en vice versa, dit vind ik terug in Connect Wageningen. Door binnen Connect Wageningen actief te zijn hoop ik hier een bijdrage te kunnen leveren.

  broken image

  #10 Tijmen van den Broek

  Kandidaat op termijn

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  broken image

  #11 Ariana Marolli

  Kandidaat op termijn

  ik ben 20 jaar en studeer Mediavormgeving aan het Technova College in Ede.

  Ik ben de dochter van Bona (werkt in de cafetaria van Gemeente Wageningen)

  Mijn beide ouders komen uit Kosovo maar ik ben geboren en getogen in Nederland (Wageningen).

  Mijn hobby's zijn schrijven/tekenen en ik ben graag creatief en luister graag naar muziek. Verder sport ik graag.

   

  De reden waarom ik kandidaat ben voor Connect is eerlijk gezegd nogal willekeurig. Mark luisterde naar mijn zwerftocht naar een andere collega op het werk over klimaatverandering en wat gemeente Wageningen ervoor doet. En sindsdien heeft hij me op zijn lijst gezet. Ik ben geen activist of zo. Het was gewoon een schoolopdracht. :)

  broken image

  #12 Luwe Groot

  Kandidaat op termijn

  Mijn naam is Luwe Groot (23), afgestudeerd bachelorstudent Communication & Life Sciences en momenteel voorzitter van W.S.R. Argo. Als student, bestuurder, maar bovenal mens vind ik het belangrijk dat jongeren zich kunnen ontwikkelen en daar alle mogelijkheden voor krijgen. Vrijheid en zelfontplooiing zijn belangrijke elementen om de wereld samen een mooiere plek te maken. Er moet worden ingespeeld op de vraagstukken die momenteel leven in de maatschappij: Hoe zorgen wij voor een sociaal veilige omgeving? Op welke manier kunnen wij studenten en starters huisvesten? En hoe kunnen wij bewust, duurzaam en gezond leven? Connect maakt zich hiervoor hard en biedt een luisterend oor voor vragen die op dit moment in de huidige maatschappij spelen.

  broken image

  #13 Floris Hesen

  Kandidaat op termijn

  Ik ben Floris Hesen, ik woon en studeer nu bijna 4 jaar in Wageningen. Afgelopen jaren heb ik mij als actieve student ingezet voor het studentenleven in Wageningen om er zo voor te zorgen dat (nieuwe) studenten zich hier meteen thuis voelen. Zo ben ik nu vice voorzitter van de grootste studentenvereniging van Wageningen en zie ik dat de gemeenteraad veel invloed heeft om urgente zaken op te pakken, bijvoorbeeld op het gebied van studentenproblematiek. Door middel van samenwerkingen met Connect Wageningen heb ik gemerkt dat deze zich inzet om ook de stem van de student te laten horen en ik heb er het volste vertrouwen in dat ze dit op een verantwoorde manier zullen blijven doen!

  broken image

  #14 Klaudia Gawrońska

  Kandidaat op termijn

  Hallo! Ik ben Klaudia Gawrońska, een Poolse 2e jaars BSc Food Technology student aan WUR. Het afgelopen jaar heb ik als internationaal persoon en als student in Wageningen veel uitdagingen ervaren. Ik zag dat enkele van mijn vrienden soortgelijke problemen ondervonden. Toen ik in Polen woonde, probeerde ik mijn best te doen om de situatie op te lossen, dus besloot ik dat dit ook mijn aanpak hier moest zijn. Daarom besloot ik me aan te sluiten bij Connect Wageningen - ik had het gevoel dat die specifieke partij het beste was in het identificeren van mijn behoeften en het voorstellen van oplossingen, terwijl ik probeerde de studenten en de stad te integreren. In mijn vrije tijd hou ik van taarten bakken en acteren! Ook doe ik vrijwilligerswerk op de Poolse School Nijmegen-Arnhem, waar ik docent assistent ben.

  broken image

  #15 Filip Hendricks

  Kandidaat op termijn

  Ik ben Filip Hendricks, 27 jaar afgestuurd aan de WUR met Gezondheid & Maatschappij. Sinds ik in Wageningen studeer heb ik mij veel met sport bezig gehouden. Na mijn bachelor heb ik een fulltime bestuursjaar gedaan bij Sportstichting Wageningen Universiteit (SWU) Thymos. Als voorzitter kreeg ik de kans om goed op de hoogte te zijn van wat er speelt op het gebied van (studenten)sport in Wageningen.

  Ik ben lid van WSWV Hellingproof, de studentenwielervereniging van Wageningen. Sport is een prachtige manier om mensen met elkaar te verbinden. Helaas gebeurt dit nog te weinig tussen burgers en studenten in Wageningen. Connect Wageningen probeert de samenwerking tussen burger- en studentensportverenigingen te vergroten en ervoor te zorgen dat sport meer op de politieke agenda komt van de gemeente. Dat is waarom ik achter deze partij sta.

  broken image

  #16 Floris Lafeber

  Kandidaat op termijn

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  broken image

  #17 Simone van Bennekom

  Kandidaat op termijn

  Na 15 jaar in Amsterdam gewoond en gewerkt te hebben representeer ik als dertiger een doelgroep waar de stad mee te maken heeft en zal houden de komende tijd. Wat mij betreft een mooie uitdaging! Als cultureel econoom kwantificeer ik groei als mooier en beter, niet als meer en groter. Als ondernemer geloof ik in impact én omzet. Ik werk met mijn bedrijf The Soft Power Company dan ook voor organisaties die ook geloven in dit dubbel-succes criterium. Als nieuwkomer in Wageningen vind ik het belangrijk dat frisse blikken de koers van Wageningen mede bepalen. Een stem op Connect Wageningen betekent wat mij betreft een stem voor dit nieuwe denken. Wij doen geen aannames, maar zijn oprecht geïnteresseerd in de ander. Met deze open blik zetten wij jou en jouw behoeftes als (nieuwe) inwoner centraal. Niet redeneren vanuit beleid of dat wat blijkbaar ‘is zoals het is’, maar ons hardop blijven afvragen: doen wij met z’n allen de dingen die we moeten doen, en doen we de dingen goed? Wat kunnen wij doen om het beter te maken?

  broken image

  #18 Thom Visschers

  Kandidaat op termijn

  broken image

  #19 Lisa van Malssen

  Lijstduwer

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  broken image

  #20 Dominic Yau

  Lijstduwer

  Ik ben sinds dit academische jaar in Wageningen begonnen met mijn masteropleiding en voelde mij meteen aangetrokken tot de toegankelijke en dynamische sfeer van de stad. Wat ik zo fijn vind aan Wageningen, is het gevoel van een internationale stad, waarbij alles binnen handbereik is, bijna als een dorp. Ik heb mij aangesloten bij Connect Wageningen omdat het zich inzet voor een gemeente voor iedereen, en daar ook iedereen in wil betrekken. Samen met zijn allen maken wij Wageningen de fijne plek en kunnen wij het alleen maar beter maken.

  broken image

  #21 Pieter Vis

  Lijstduwer

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  broken image

  #22 Melanie van den Bosch

  Lijstduwer

  Sinds het afronden van mijn Master Bioinformatica in 2017, ben ik in Wageningen erg betrokken binnen de cultuur sector. Ik ben voorzitter geweest van popcultuur Wageningen en organiseer sinds 2018 de popronde. Daarnaast ben ik sinds 2017 clubhuiscommissaris van Rugby Club Wageningen, dus ook het onderwerp sport in onze stad is mij niet onbekend. Omdat ik al een tijd lang politiek betrokken ben binnen Wageningen, was de stap naar een partij niet groot. Ik verwacht mij dus binnen Connect in te zetten binnen de cultuur en sport zaken van de gemeente en daarmee de connectie tussen student, burger en binnenstad te vergroten.

  broken image

  #23 Marion Tuinstra

  Lijstduwer

  Ooit ben ik in 2011 voor mijn studie in Wageningen beland. Na zowel een bachelor (Voeding en Gezondheid) als master (Food Safety) hier te hebben afgerond ben ik blijven ‘plakken’. Wageningen was een voor mij al bekende stad doordat mijn vader destijds werkte op het toenmalige Agro businesspark. Waarna ook mijn ouders hier uiteindelijk naartoe zijn verhuisd. Ik woon zelf met veel plezier in deze mooie stad en na meer dan 10 jaar durf ik mij inmiddels wel Wageninger te noemen.

  In mijn dagelijkse leven ben ik inmiddels werkzaam voor het ministerie van defensie als voedselveiligheidsdeskundige. Verder hou ik me in mijn vrije tijd bezig met verduurzaming van huizen (eerst mijn VVE en nu mijn eigen huis) en sport ik graag.

  Connect geeft voor mij als partij precies de boodschap die ik wil uitdragen in Wageningen. Het verbinden van alle mensen en hun belangen die in deze stad wonen. Verdeeldheid ontstaat vaak vanwege onbegrip voor het perspectief van de ander. Er zijn door de diversiteit aan mensen veel kansen om Wageningen te verbeteren en alle mooie punten van Wageningen hiermee te laten floreren. Mijn visie hierbij zou zijn om met behulp van begrip voor de ander te komen integrale samenwerking, waarbij transparantie centraal staat. Dit leidt naar mijn idee tot betere uitvoering van lopende projecten.

  broken image

  #24 Dianne Smits

  Lijstduwer

  In 2018 ben ik begonnen met de studie Levensmiddelentechnologie. Tijdens mijn studie de afgelopen drie jaar heb ik veel verschillende Wageningens mogen leren kennen. Onder andere in studentenkringen, door mijn werk in de horeca en door lid te zijn bij de volleybalvereniging Scylla. Ik merkte daarbij dat deze groepen los van elkaar bestaan, terwijl ieder van hen Wageninger is. Ik zou graag zien dat iedereen zich meer betrokken voelt bij de stad en elkaar en ben blij dat Connect zich daarvoor in wil zetten.

  broken image

  #25 Jurriaan de Boer

  Lijstduwer

  broken image

  #26 Tessel de Vries

  Lijstduwer

  broken image

  #27 Louise Vercruysse

  Lijstduwer

  broken image

  #28 Anne-Ying Telders

  Lijstduwer

  In mijn eerste jaar in Wageningen ben ik begonnen aan de BSc Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de WUR. Ik ben ook direct lid geworden van de Studenten Roeivereniging Argo, waar ik me naast mijn studie heb ontwikkeld. Binnen Argo heb ik de huizencommissie opgericht en me ingezet voor huisvesting van onze leden en studenten in Wageningen in het algemeen.

  broken image

  #29 Nick Wezenbeek

  Lijstduwer

   

   

   

   

  broken image

  #30 Maurits Jenniskens

  Lijstduwer

  broken image

  #31 Carmen Lemain

  Lijstduwer

  broken image

  #32 Jasper Quaak

  Lijstduwer

   

   

   

   

   

   

   

   

  broken image

  #33 Robert Smith

  Lijstduwer

  Ik kom oorspronkelijk uit Engeland en ben 8 jaar geleden naar Wageningen verhuisd. Ik ben nu een docent en studieadviseur bij de Universiteit, dus ik vind het belangrijk dat de gemeente de kennis en ideeen van studenten en de Universiteit gebruikt. Met samenwerking kunnen wij een beter Wageningen voor iedereen maken.

  broken image

  #34 Koen Manusma

  Lijstduwer

  Dat is een van de grootste vragen voor een MSc student na hun afstuderen. Ze vallen in een limbo. Samen met de nieuwe internationale PhD kandidaten (en hun families), vormen zij een groot deel van de bevolking dat niet altijd wordt gehoord. Wat betekent het Wageninger te zijn? Hoe integreer ik als burger? En hoe kan ik dit mijn (nieuwe) thuis noemen?

  Wageningen is een geweldige stad, maar kent wel zijn ongeziene scheidingen in groepen. Dus laten we ervoor zorgen dat deze groepen zich even welkom voelen als de Wageningers.

  broken image

  #35 Marlisa Meijerink

  Lijstduwer

  broken image

  #36 Zachary Jones

  Lijstduwer

  A graduate of WUR’s animal science masters program, Zack is focused on enhancing the sustainability of agriculture, country and community. In Wageningen, the challenges of housing affordability, net zero energy, and student and citizen safety are primary focal points for Zack.

  broken image

  #37 Lisa Klerks

  Lijstduwer

  broken image

  #38 Max Kik

  Lijstduwer

  broken image

  #39 Guilia Baltussen

  Lijstduwer

  Ik studeer Communication, Health & Life Sciences aan de Wageningen Universiteit. Ik vind het leuk om te discussiëren en na te denken over wat er beter kan in de maatschappij. Toen ik van Connect hoorde was ik gelijk enthousiast. Een lokale partij voor jongeren, studenten en internationalen die een stem hebben in de gemeenteraad. Ik ben steunfractielid geworden omdat ik het gaaf vind om concrete impact te maken om Wageningen een betere plek. Ook vind ik het interessant om meer te weten over hoe de politiek werkt.

  broken image

  #40 Sümeyye

  Lijstduwer

  Ik vind het erg belangrijk dat jongvolwassenen, studenten en starters ook mee kunnen beslissen over het lokale beleid. Connect zorgt niet alleen voor betere vertegenwoordiging, ze staan ook voor meer duurzame energie opwekken binnen de gemeente, veel groen, goede bereikbaarheid, een inclusieve gemeente en meer focus op preventie van o.a. ziekte, stress en armoede. Hier sta ik volledig achter en daarom ben ik lijstduwer voor Connect.

  broken image

  #41 Nick Ligthart

  Lijstduwer

  broken image

  #42 Paula Golunska

  Lijstduwer

  Hoi! Ik ben in 2019 naar Wageningen gekomen om Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning te studeren. Ik hou van de mooie dingen in het leven. De natuur ontdekken, reizen, theaters en concertzalen zo vaak mogelijk bezoeken. Daarnaast sport ik graag en lees ik veel. Koken is een van mijn grootste hobby's waardoor ik vaak thuis etentjes organiseer voor mijn vrienden en familie.

  broken image

  #43 Romy Stijsiger

  Lijstduwer

  Hoi iedereen, voor Connect heb ik vier jaar in de raad gezeten en mij vier jaar lang ingezet. Als één van de oprichters van deze partij wil ik nu het stokje overdragen aan het nieuwe team. Maar ik zal mij blijven inzetten voor een duurzaam Wageningen. Nu ik werk als projectleider Bodemenergie ben ik elke dag bezig met de energietransitie. Deze kennis zal ik ook blijven meegeven aan de fractie van Connect.

  broken image

  #44 Mark Reijerman

  Lijstduwer

  Ik ben een koffielover die veel van sporten houdt. Ik ben opgegroeid in een gezin van 7 in Apeldoorn en ben gaan studeren in Wageningen. Daar heb ik de afgelopen 8 jaar voeding en gezondheid gestudeerd. Gedurende deze 8 jaar heb ik mij op zeer uiteenlopende manieren ingezet om het studenten leven te versterken. Ik geniet helemaal van het leven wanneer ik een wandeling kan maken door de mooie natuurgebieden van Wageningen of met vrienden op een terrasje drankjes kan drinken.