• Kandidaten

  Kandidaten lijst van Connect Wageningen

 • Wie zijn wij?

  Connect Wageningen is de enige partij in Wageningen die de kieslijst vol heeft met 50 mensen. Hier kun je lezen waarom deze mensen wel kiezen om met Connect verbonden te zijn.

  #1 Mark Reijerman

  Lijsttrekker

  Hoe betrek je een groep inwoners bij Wageningen als je weet dat 60% van die groep weer weggaat?

   

  Afgelopen 4 jaar was ik raadslid in de gemeenteraad en daar heb ik heel goed kunnen zien hoe studenten en jongeren en PhDers en internationalen bij de besluitvorming worden betrokken. En in feite wordt dat nauwelijks gedaan. De afgelopen 1.5 jaar heb ik ontzettend veel van de mensen in deze doelgroepen gesproken en met hun belangen aan de grond van onze partij heb ik er het vertrouwen in dat wij deze groepen veel beter kunnen betrekken.

  #2 Rani Temmink

  Kandidaat

  Ik ben in 2011 naar Wageningen gekomen. Hier ben ik internationale ontwikkeling gaan studeren waarbij ik mij focusde op duurzaamheid, politiek en beleid. Ondertussen heb ik deze mooie stad mogen ontdekken, werk ik, en heb ik een mooi huisje in Wageningen. Doordat ik uit een expat gezin kom, opgegroeid in Egypte, India, en België, heb ik veel internationale ervaring opgedaan die ik graag met Wageningen wil delen. Ik weet heel goed hoe het is om in een land te wonen waar je niet van oorsprong vandaan komt. Dat komt goed van pas met de grote groei van aantal internationale inwoners van Wageningen.

   

  Met Connect Wageningen zie ik een culturele en innovatieve Wageningen in de nabije toekomst. Een plek waar iedereen zich thuis voelt, jong, oud, nieuwe, en internationale Wageningers. Een stad waar integratie centraal staat en waar we de band tussen de gemeente en de universiteit kunnen versterken. Een stad waar we met elkaar in gesprek gaan, begripvol luisteren en elkaar leren kennen onafhankelijk je leeftijd of achtergrond. Een bruisende, culturele en innovatieve stad; daar wil je in wonen.

  #3 Sven Alkemade

  Kandidaat

  Ik studeer sinds dit academisch jaar in Wageningen en heb hier meteen mijn plek gevonden. Ik ben geboren en getogen in Rhenen (en wil natuurlijk zoals iedere student gewoon in Wageningen wonen) en ken dus Wageningen al vanaf mijn jeugd. Voor mij is en was Wageningen de stad van de toekomst. Een wereldstad op bijna dorps formaat. Ik wil me daarom ook op elke manier inzetten om het DNA van Wageningen weer terug te brengen: creatief, duurzaam, voor iedereen en vol met liefde en vrijheid. Het is tijd voor nieuwe politiek om door te zetten en de voorsprong te houden.

  #4 Romy Stijsiger

  Kandidaat

  Als echte Lisser kwam ik na een paar jaar Amsterdam, 3 jaar geleden in Wageningen wonen voor mijn minor. En zodoende ben ik teruggekeerd om mijn master te beginnen en te rugbyen bij de gezelligste rugbyclub van Nederland. Wat Wageningen perfect maakt voor mij is de combinatie van stadsachtige activiteiten die er georganiseerd worden en de heerlijke groene omgeving.

   

  Als een recent afgestudeerde aan de master International Land and Watermanagement, zet ik mij al een tijdje in voor Connect Wageningen. Ik ben beide woordvoerder Duurzaamheid en Internationalisatie en Integratie geweest. Deze onderwerpen vind ik samen de kern van Wageningen vormen. Ik denk dan ook dat wij als gemeente een voortrekker kunnen zijn op deze vlakken, dat we bij de mooie woorden die we aanhalen ook doeltreffende daden kunnen voegen.

  #5 Melissa van der Lingen

  Kandidaat

  Ik ben Melissa en sinds september 2017 studeer ik Bedrijfs- en consumentenwetenschappen hier in Wageningen. Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. Ik hou van lezen en squash regelmatig. Net als veel studenten heb ik veel problemen met het vinden van een kamer en dat is dan ook iets wat mij aan het hard ligt.

  #6 Margo van Ekeren

  Kandidaat

  Ik ben in vier jaar geleden vanuit Drenthe naar Wageningen verhuisd om daar te beginnen met mijn studie Bos- en Natuurbeheer. In die tijd is Wageningen mijn thuis geworden: de stad heeft het een dynamisch aspect door alle jonge mensen maar ook een dorps aspect door de kleinschaligheid. Vooral de groene omgeving maakt Wageningen voor mij echt mijn thuis. Tijdens mijn studie heb ik mij ingezet voor de stad door een bestuursfunctie in de LGBT+ vereniging SHOUT Wageningen. Ik ben hierna op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en kon mij meteen in Connect Wageningen vinden. Door binnen Connect Wageningen actief te zijn hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan problemen die spelen onder de Wageningse bevolking.

  #7 Mark Mekken

  Kandidaat op termijn

  Hoi, ik ben Mark, en dit wordt mijn 4e jaar in het groene Wageningen. Ik ben naar de ‘City of Life Sciences’ gekomen vanwege de rustige en gemoedelijke sfeer en mijn interesse in biologie. Na het afronden van een bachelor Plantenwetenschappen ben ik nu gestart met de master Plant Biotechnologie. Tevens ben ik ook actief bij de Wageningen Student Farm, om wekelijks even met de handen in de grond te werken.

   

  Vanuit nieuwsgierigheid voor de lokale politiek heb ik me aangesloten bij Connect Wageningen. Gezamenlijk willen wij als jongeren en studenten een frisse blik werpen op de lokale ontwikkelingen. Zelf wil ik gaan voor een groen en innovatief Wageningen, en wil ik onze ‘City of Life Sciences’ hét voorbeeld laten worden voor een duurzame toekomst. Het zou het fantastisch zijn om jouw stem te ontvangen bij de verkiezingen en samen de handen in een te slaan om te werken aan een groene toekomst voor ons allemaal.

  #8 Jelle van Eijk

  Kandidaat op termijn

  Ik ben Jelle van Eijk uit Rotterdam, ik ben naar wageningen gekomen om te genieten van de natuurlijke omgeving en natuurlijk ook voor mijn studie die zich richt op milieubeleid. Wat mij opviel in Wageningen is dat een hoop studenten zich een deel van de stad voelen maar zich desondanks weinig inzetten voor de stad zelf. Vooral voor studenten in de sociale wetenschappen denk ik dat dit beter kan en ik zou me met Connect graag willen inzetten om de bijdrage van studenten richting de stad te versterken.

  #9 Guido van Hattem

  Kandidaat op termijn

  'Ik ben een alumni van de Wageningen Universiteit die werkzaam is voor de gemeente Veenendaal als junior adviseur verkeerskunde. Ik heb een grote passie voor ruimtelijke ontwikkelingen in Nederland. Mijn kennis op het gebied van bereikbaarheid, duurzaamheid en ruimtegebruik wil ik graag inzetten om bij te dragen aan de toekomst van Wageningen.'

  #10 Marianne van de Wouw

  Kandidaat op termijn

  Ik vind het belangrijk om te streven naar een leefbare gemeente waar wonen, werken, studeren en verblijven voor iedereen aangenaam is. Door Connect Wageningen te steunen hoop ik de stad een betere plek te maken voor jong en oud. Connect Wageningen vertegenwoordigd jonge en nieuwe Wageningers, zodat iedereen gehoord wordt.

  #11 Koen Jansen

  Kandidaat op termijn

  Ik woon al ruim 20 jaar in Wageningen en heb het leren kennen als een rustige stad in een prachtige omgeving met een uitstekend sportklimaat. Met mijn studie bos- en natuurbeheer, mijn bestuursjaar bij Tartlétos en SWU Thymos kreeg ik via een heel ander Wageningen te zien: de studenten. Ik vind dat studenten en niet-studenten meer samen zouden kunnen leven. Ik denk dat Connect, door de stem van de studenten te laten horen, Wageningers dichter bij elkaar kan brengen.

  #12 Jelle Hofstra

  Kandidaat op termijn

  Toen ik net in Wageningen ging studeren leek het makkelijker een kamer te vinden dan toen ik begin dit jaar weer kamerloos opzoek ging. Hoewel Wageningen toch zeker een studentenstad is, zie ik het ook als stad waar de student nog steeds zijn plekkie moet veroveren. Ik verwacht dat via Connect Wageningen de stad een partij krijgt die deze groeiende, misschien kwetsbare, maar ook net iets te vaak onder de voet gelopen groep kan vertegenwoordigen.

  #13 Hanna Hogenboom

  Kandidaat op termijn

  #14 Ruben Cornelissen

  Kandidaat op termijn

  Connect Wageningen geeft een stem aan de ondervertegenwoordiging van jongeren, studenten, en phd’ers in het stadsbestuur. Daarnaast heeft het jonge team van Connect Wageningen een frisse blik en goede ideeën over de aanpak van lokale kwesties die relevant zijn voor alle inwoners van Wageningen.

  #15 Wes Dekkers

  Kandidaat op termijn

  Ik ben een eerstejaars student landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning aan de universiteit Wageningen. Dit is ook mijn eerste jaar bij Connect Wageningen en ik wil mij graag inzetten voor de studenten en jongeren in Wageningen. Activiteiten in het weekend voor jongeren en huisvesting voor studenten vind ik erg belangrijk. Daarnaast wil ik mij graag concentreren op sport. Zelf ben ik meerdere malen Nederlands Kampioen snowboarden en Nederlands Kampioen powerliften geweest. Ik wil graag zorgen dat de sport in Wageningen nog meer in de lift komt.

  #16 Sophie Finnen

  Kandidaat op termijn

  #17 Joachim Jetten

  Kandidaat op termijn

  Hoi! Ik ben Joachim Jetten. 3e Jaars bachelor aan de WUR. Ik ben ook de voorzitter van Aktief Slip. De studievereniging van Milieuwetenschappen. Naast mijn studie en studievereniging ben ik meestal bezig met het bouwen en repareren van computers.

  Als voorzitter hoor en zie ik allerlei dingen die bij de studenten spelen. Na de vele gesprekken met de leden en met Connect leek het mij erg interessant om meer betrokken te zijn bij de gemeente. Ik hoop met Connect Wageningen het leven van de studenten en de vele andere bewoners van Wageningen duurzamer en gemakkelijker te kunnen maken.

  #18 Thijmen van Loon

  Kandidaat op termijn

  Als actieve student ben ik betrokken bij meerdere organisaties en initiatieven binnen Wageningen. Studenten initiatieven en verenigingen zijn zeer belangrijk voor onze levendige studentenstad. Helaas missen deze soms de connectie met andere bewoners en lijken het soms twee werelden. Daarom vind ik het belangrijk dat er een lokale partij is die geworteld is in het studentenleven.

  #19 Nick Vollenbroek

  Lijstduwer

  Het zou fijn zijn als de studenten meer gehoord zullen worden, dat moet met Connect wel lukken. Busvervoer op wat latere tijdstippen bijvoorbeeld zou voor velen een mooie uitkomst bieden, zo wordt een dure taxirit na een avondje stappen uitbespaard, want we weten allemaal dat studenten vaak op zwart zaad zitten.

   

  Zelf actief bij de Wageningen Beasts als voorzitter. De Wageningense sportscholen blijken erg in trek, we zien onze leden steeds meer interesse tonen buiten de sportschool van de universiteit zelf. Daar zijn ook nog wel bruggen in te slaan, Connect kan uitkomst bieden.

  #20 Noortje van den Meijdenberg

  Lijstduwer

  Ik ben Noortje, en ik ben in 2016 naar Wageningen gekomen om Voeding en Gezondheid te studeren. Ik ben in september 2017 lid geworden van het bestuur van onze studievereniging Di-Et-Tri. Als Commissaris Publiciteit houd ik me bezig met externe relaties en social media. Door deze functie ben ik ook in aanraking gekomen met Connect Wageningen.

   

  Wageningen is een bijzondere stad die in het teken staat van de vele studenten die er zich gevestigd hebben en de mening van deze studenten. Helaas wordt deze mening niet altijd gehoord. Connect Wageningen wil dit veranderen! Zelf vind ik dat studenten meer gehoord mogen worden en meer betrokken mogen worden bij plannen die de gemeente maakt. Daarom steun ik Connect Wageningen.

  #21 Roland Zegers

  Lijstduwer

  Hi, my name is Roland Zegers and I’m 21 years old. In addition to my study food science and technology I will become the new chairman of the student volleyball association “WaHo” on the day of the election (21st of March). Many of our members like to see an increase in sport facilities for students, which is achievable by working together with Connect Wageningen.

  #22 Brittany Sechi

  Lijstduwer

  In Wageningen heb ik het erg leuk bij mijn verenigingen en commissies. Nu ik mijn minor in Amsterdam ga doen en een paar maand weg ben uit Wageningen vind ik het dan ook jammer dat het zo moeilijk bereikbaar is wanneer ik een avondje terug zou willen komen en dat als ik terug zou willen verhuizen er een tekort is aan kamers. Hierom steun ik Connect. Zij vechten voor meer studentenkamers, beter openbaar vervoer en een betere gemeenschap.

  #23 Lucrezia Baiocco

  Lijstduwer

  #24 Reineke van Tol

  Lijstduwer

  Ik ben momenteel actief voor Milieudefensie als coördinator van het lokale studententeam in Wageningen. Na een succesvolle campagne over palmolie, focussen we ons nu op verantwoordelijkheid van grote bedrijven voor milieuvervuiling. Daarnaast ben ik actief bij Future for Nature Academy, een studentenplatform voor natuurbeschermingsprojecten. Na mijn bachelor Future Planet Studies in Amsterdam ben ik dit studiejaar gestart met mijn master Bos en Natuurbeheer aan de WUR.

  #25 Aernoud van Kerkhoven

  Lijstduwer

  #26 Kas Blok

  Lijstduwer

  In 2015 ben ik begonnen met mijn masterstudie internationaal land- en waterbeheer. Op mijn eerste dag in Wageningen was al meteen verkocht. De openheid van de mensen, de wil om iets te betekenen voor je omgeving en de internationale atmosfeer zijn allemaal geweldig. Om mijn steentje bij te dragen aan dit alles ben ik voorzitter geworden van mijn Studievereniging, Nitocra. Ook hoop ik nog meer aan dit alles te kunnen bijdragen via Connect Wageningen.

  #27 Niels Korten

  Lijstduwer

  In 2014 koos ik voor de studie Bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan de WUR, kwam ik in Wageningen wonen en werd ik lid van Ceres. Naast dat ik vooral actief ben op de studentenvereniging heb ik mij ook aangesloten bij de hockeyclub van Wageningen. Wat mij is opgevallen de afgelopen 4 jaar is de enorme groei van het aantal studenten. Niet alleen op de campus, waar er ieder jaar wel een nieuw gebouw bij leek te komen, maar ook bij ons op de vereniging kwamen er steeds grotere aantallen leden bij.
  Nu studenten een steeds grotere rol gaan spelen in Wageningen is het ook nodig dat zij goed vertegenwoordigd worden in de gemeente. Met Connect als partij kan er een brug worden geslagen tussen alle verschillende inwoners van Wageningen.

  #28 Bas Beerkens

  Lijstduwer

  In mijn eerste jaar in Wageningen ben ik begonnen aan de BSc Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de WUR. Ik ben ook direct lid geworden van de Studenten Roeivereniging Argo, waar ik me naast mijn studie heb ontwikkeld. Binnen Argo heb ik de huizencommissie opgericht en me ingezet voor huisvesting van onze leden en studenten in Wageningen in het algemeen.

  #29 Anne-May Snethlage

  Lijstduwer

  Hoi, mijn naam is Anne-May, ik ben net begonnen aan mijn Master Management and Consumer studies, ben lid van WSV Ceres en ik kom uit Bussum. Iedereen die ik daar kende ging studeren in grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Leiden of Groningen. Ik kon me daarom ook Wageningen niet goed voorstellen als studentenstad. Sinds 2014 studeer ik in Wageningen en nu weet ik wel beter. Een derde van de bewoners is student en vele daarvan zijn actief. Het is dus een echte studentenstad. Ik vind het belangrijk dat alle studenten zich hier thuis voelen en zich volop kunnen ontwikkelen. Samen met Connect Wageningen kan dit mogelijk worden gemaakt.

  #30 Tycho Jongenelen

  Lijstduwer

  Ik ben Tycho Jongenelen, derdejaars student Milieuwetenschappen aan de Wageningen Universiteit en algemeen lid bij Connect Wageningen. Ik lever graag input tijdens de vergaderingen van Connect Wageningen om onze stad beter te maken voor ons allemaal. Zoals iedereen zie ik Wageningen graag mooier worden – ook voor de ‘oorspronkelijke’ bewoners.

   

  Een behoorlijk aandeel van de stad is student en die hoort ook goed vertegenwoordigd te worden in de lokale politiek. Ik ben ervan overtuigd dat een correcte representatie van Wageningen in de gemeenteraad voor iedereen beter is en dat de spanning die tegenwoordig soms gevoeld wordt tussen de studenten en niet-studenten gaat liggen.

  #31 Karst Hoogsteen

  Lijstduwer

  Ik vind het belangrijk dat studenten zich thuis voelen in Wageningen. Ik ben er van overtuigd dat ik in Connect Wageningen een partij gevonden heb die de belangen van studenten altijd zal waarborgen. Samen met Connect Wageningen kunnen wij de deze belangen vertegenwoordigen en verdedigen in de gemeente raad.

  #32 Afshin Parwaz

  Lijstduwer

  Het is toch gek, we studeren in een stad die voor een groot gedeelte bestaat uit studenten, maar geen studenten partij in de lokale politiek zit. Studenten weten waar studenten echt tegen aanlopen, daarom is het van te zeerste belang om Connect Wageningen in de gemeente raad te krijgen.

  #33 Dagmar Meijer

  Lijstduwer

  Mijn naam is Dagmar Meijer, ik ben 20 jaar en studeer Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de WUR. Ik leerde Connect Wageningen kennen tijdens mijn bestuursjaar bij Enactus Wageningen. Enactus zorgt ervoor dat studenten impact kunnen maken op de omgeving, door middel van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Er zijn veel dingen in Wageningen die veel studenten graag anders zouden zien. Enkele voorbeelden daarvan zijn het woningtekort, het woningbeleid en het openbaar vervoer. Ik vind het fantastisch dat Connect zich daar voor inzet!

  #34 Rick Wijnberg

  Lijstduwer

  Voor een stad met zoveel studenten als Wageningen is het goed dat de studenten ook vertegenwoordigd worden in de gemeente. Momenteel zijn er al een aantal partijen die op veel vlakken het beste met studenten voor hebben, maar ze staan er toch iets te ver van af. Voor het beste resultaat lijkt het mij daarom niet meer dan logisch om een studentenpartij in de gemeente te hebben.

  #35 Leam Martes

  Lijstduwer

  Ik ben Leam Martes, 23 jaar en kom van het Koninkrijksdeel Curaçao. Om mijn studie Bos- en Natuurbeheer te volgen ben ik in 2014 naar Wageningen verhuisd. Hier in Wageningen ben ik actief als voorzitter van de studievereniging WSBV Sylvatica. Door mijn unieke situatie voel ik mij eigenlijk half internationale student en kan ik mezelf in beide werelden zeer goed inleven.

  #36 Filip Hendricks

  Lijstduwer

  Ik ben Filip Hendricks, 23 jaar en vijfdejaars student Gezondheid & Maatschappij. Sinds ik in Wageningen studeer heb ik mij veel met sport bezig gehouden. Na mijn bachelor heb ik een fulltime bestuursjaar gedaan bij Sportstichting Wageningen Universiteit (SWU) Thymos. Als voorzitter kreeg ik de kans om goed op de hoogte te zijn van wat er speelt op het gebied van (studenten)sport in Wageningen.

  Ik ben lid van WSWV Hellingproof, de studentenwielervereniging van Wageningen. Sport is een prachtige manier om mensen met elkaar te verbinden. Helaas gebeurt dit nog te weinig tussen burgers en studenten in Wageningen. Connect Wageningen probeert de samenwerking tussen burger- en studentensportverenigingen te vergroten en ervoor te zorgen dat sport meer op de politieke agenda komt van de gemeente. Dat is waarom ik achter deze partij sta.

  #37 Divya Sharma

  Lijstduwer

  I am from India, joined WUR to pursue Masters in Food Safety Law.

  I envision that the streets of Wageningen be safer for people. There should not be fear of going out alone after dark. The incidents of misconduct should cease.

  #38 Arco Modderkolk

  Lijstduwer

  #39 Aniek van den Berg

  Lijstduwer

  Mijn naam is Aniek. Sinds 2016 woon ik in Wageningen vanwege mijn studie Communicatie en Life Sciences. Ik ben in 2017 bestuurslid geweest van studievereniging Ipso Facto. Daarnaast ben ik lid van SSR-W en dans ik in mijn vrije tijd graag bij dansschool Bransz en met mijn studententeam in sporthal de Vlinder.

  Wageningen is een prachtige stad en ik denk dat we van en met elkaar een hoop kunnen leren. Connect wil mensen dichterbij elkaar brengen door de kloof tussen studenten en burgers in de politiek te verkleinen. Een prachtig doel waarmee een open dialoog wordt gecreëerd. Daarom sta ik achter Connect.

  #40 Yanina Willet

  Lijstduwer

  My name is Yanina and I have been in the Student Council last year for the party for Sustainability and Internationalisation. Throughout this year I have gotten in contact with Connect and even collaborated on some projects, especially when it comes to housing. Adequate student housing is key to achieve quality of life, in my opinion. My passion lies in sustainability, that’s why I got closely involved with setting up the Green Active Network and organising the first Green Active introduction camp; ‘Regreening”. Connect has shown involvement and attention for all kinds of groups including GAN and international students. I find this important and therefore support them.

  #41 Marleen Domburg

  Lijstduwer

  #42 Nick van Nispen

  Lijstduwer

  #43 Kris Deveria

  Lijstduwer

  #44 Mahan Eslami

  Lijstduwer

  Ik ben Mahan Eslami (25 jaar), eigenaar van take-away restaurant Food of Cultures in Wageningen. Wageningen beschikt over een rijkdom aan kennis, ondernemerschap en diversiteit aan culturen.

  Mijn visie voor Wageningen is om deze aspecten aan elkaar te verbinden om zo mooie initiatieven tot stand te kunnen brengen.

  #45 Iris van Rijsewijk

  Lijstduwer

  Ik ben Iris, derdejaars student Dierwetenschappen. Ik ben lid bij studentenvereniging Ceres en zit daar in de Huizencommissie, ik vind het erg belangrijk dat studenten de kans krijgen om in Wageningen te wonen. Wanneer je in de stad woont waar je studeert, ben je meer betrokken en voel je je meer thuis.

  #46 Lisa Freitag

  Lijstduwer

  #47 Ҫaglar Günal

  Lijstduwer

  #48 Kevin Bron

  Lijstduwer

  Tijdens mijn 2,5 jaar in Wageningen heb ik me vooral bezig gehouden met mijn studievereniging CODON. Binnen CODON ben ik vooral bezig met commissie werk en grafische vormgeving. In de toekomst zou ik graag nog een bestuur positie binnen CODON willen aannemen. Via mijn ervaring als grafische vormgever van CODON en connectie met Sven Alkemade (Connect), ben ik sinds kort ook bezig met grafische vormgeving binnen Connect. In mijn korte tijd bij Connect is mijn interesse in hun partij enorm gestegen. Ik hoop daarom dat ik nog een lange tijd kan samenwerken met Connect.

  #49 Max Steenbrink

  Lijstduwer

  #50 Giulia Homs

  Lijstduwer

  Wageningen is een stad vol mogelijkheden, zeker als student. Ik ben hier een aantal jaar geleden gekomen en heb intussen mijn Bachelor Milieuwetenschappen afgerond. Ik ben nu voorzitter van de studenten vakbond. Ondertussen grijp ik alle kansen om de wereld te verbeteren. Van meer onderlinge integratie en begrip in Wageningen tot een beter milieu en aanpassing aan het onstuimige klimaat. Door samen in gesprek te gaan en begripvol te luisteren kan alles opgelost worden.

All Posts
×