Return to site

Connect: Een week na de verkiezingen

· Raad

Het is alweer bijna een week geleden dat de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvonden. Op Woensdag avond, 21 Maart, vierden we onze overwinning van 2 zetels in de raad, hoewel dit voorlopige resultaten waren. Op vrijdagochtend, 23 Maart bleek dat er een klein verschil was in het aantal stemmen tussen de Christen Unie en Connect Wageningen. In plaats van een verschil van 27 stemmen werd het verschil slechts 3 stemmen. De kiesraad besloot om een hertelling van 4 stembureaus te doen, omdat bij deze stembureaus het aantal individuele stemmen niet overeenkwam met het totale aantal stemmen per politieke partij. Er was geen aanleiding om de andere 15 stembureaus opnieuw te tellen omdat daar geen of weinig verschil te vinden was. Na een halve dag wachten, resulteerde de hertelling in ons voordeel: Connect Wageningen met 20 stemmen boven de Christen Unie!

broken image

Zaterdagochtend werden we direct aan het werk gezet om een akkoord te vormen over het coalitieproces onder leiding van de grootste partij, GroenLinks. Vanaf deze week zullen Rani Temmink en Mark Reijerman Connect Wageningen vertegenwoordigen tijdens de coalitieonderhandelingen.

broken image

Aanstaande donderdag, 29 Maart om 20.00 is iedereen van harte welkom op het gemeentehuis bij de inauguratie van de nieuwe gemeenteraad, waar Romy Stijsiger en Rani Temmink officieel deel gaan uitmaken van de gemeenteraad namens Connect Wageningen.

broken image

Bedankt!

We willen iedereen bedanken die Connect Wageningen het afgelopen jaar heeft geholpen of gesteund. Onze oprichter en lijstrekker, Mark Reijerman, leeft het motto: "waar een wil is, is een weg". Wat begon als een kleine groepje groeide uit tot een grote groep gemotiveerde, goedbedoelende groep studenten, jongeren, jong professionals en internationalen. Iedereen met één doel: teruggeven en bijdragen aan deze prachtige stad. Jullie hebben ons de energie gegeven om ons werk voort te zetten; wat beloont word met een prachtige uitkomst van 2 zetels!

In het bijzonder willen we Kevin Bron bedanken, die fantastisch werk heeft geleverd en ons campagnemateriaal heeft ontworpen. Hetzelfde geldt voor het team van 50mm Films die onze campagnevideo heeft ontwikkeld. Dank aan iedereen die ons feedback heeft gegeven op onze website om deze continue te verbeteren. Dank aan alle (studenten-)verenigingen en organisaties in Wageningen die waardevolle input hebben geleverd voor ons verkiezingsprogramma. In het bijzonder Giulia Homs en Rick Vleghert van Student Alliance Wageningen (S.A.W.) met wie we sinds het begin van Connect Wageningen nauw hebben samengewerkt. Bedankt aan al onze vrijwilligers die door de hele stad hebben geflyerd en campagne gevoerd – weer of geen weer! Niettemin, bedankt aan iedereen die op onze kandidatenlijst staat waardoor wij de langste lijst van alle politieke partijen hebben! Helaas mochten we maar 50 mensen op deze lijst plaatsen, maar we zijn dankbaar voor iedereen die zich ook later heeft aangesloten.

En het allerbelangrijkste, bedankt aan alle 1300 mensen die op ons hebben gestemd! Bedankt dat jullie in ons geloven; we zullen beloven dat we ons uiterste best gaan doen de komende 4 jaar!

En vergeet niet, u kunt altijd bij ons terecht!

Eén van onze doelen is om zo laagdrempelig mogelijk mensen bij de gemeente en politiek te betrekken. Als u, u buurman/vrouw, of vriend(in), vragen heeft betreft de gemeente, procedures, of ideeën die u graag wilt delen... Via Connect Wageningen heeft u nu een directe link om al u vragen beantwoord te krijgen! Stuur ons een berichtje via info@connectwageningen.nl of stuur een bericht via Facebook! Zoals u gewend bent van ons, zullen wij ook de komende tijd elke woensdag op het Forum zitten tijdens lunch. Wij zullen u dan zo goed mogelijk verder helpen.