Return to site

Een dagje op pad met Gödöllő

· Raad

Wie wat vaker op het gemeentehuis komt kent de vergaderruimte Gödöllő wel. Maar waarom heet het nou Gödöllő? Gödöllő is een partnerstad in Hongarije van Wageningen. Donderdag 4 oktober is een delegatie van de Hongaarse stad naar Wageningen afgereisd om de stedenband wat aan te trekken en kennis uit te wisselen over verschillende beleidsonderwerpen. Zo hebben wij een dag doorgebracht met twee leden van de jongerenraad en de portefeuillehouder van het jongerenbeleid.

De hele dag hebben we tijd gehad om te discussiëren en te leren van elkaar aangezien ze zelf geen jongerenpartij in de raad hebben vonden ze het interessant waar we mee bezig waren. Zo hebben we uitgelegd dat we actief bezig zijn met de schaarste van studentenwoningen. Dat we continu in contact staan met de huisvestingscommissies van de verschillende studentenverenigingen, de studentenvakbond en de wethouder om nieuwe oplossingen te vinden.

Daarnaast hebben we het ook gehad over de problemen die jongeren onder de 18 hebben met de schaarste in uitgaansgelegenheden voor hen. Na een ochtendje door het gemeentehuis is s’middags de campus nog verkend en hebben ze een beetje kunnen proeven van het studentenleven in Wageningen.