Return to site

Fons: Waarom ik op Connect Wageningen stem

Een goed werkende democratie moet legitiem en efficiënt zijn. Legitimiteit creëer je niet alleen door verschillende ideologieën een platform te geven, maar door ook te zorgen dat iedere bevolkingsgroep vertegenwoordigd wordt. De jongeren, studenten en starters zijn echter momenteel ondervertegenwoordigd. De huidige partijen hebben kansen genoeg gehad, maar nemen de jongste groep burgers onder de 35 niet serieus genoeg. Jongeren worden dan wel soms om raad gevraagd, maar ze worden structureel niet meegenomen in de toekomst van Wageningen. Connect Wageningen brengt er verandering in door jongeren actief te betrekken in de democratie.

Wageningen kent een zeer groot aandeel jongeren, wat bestaat uit jongeren die hier opgegroeid zijn, studenten, jonge onderzoekers (PhD en Post-Doc) en starters. Door de groei van de universiteit wordt deze doelgroep steeds groter. Sommige getogen Wageningers zien dit als een probleem, maar Connect Wageningen ziet dit als een kans. Deze jonge groep is namelijk wel politiek geïnteresseerd, maar zij scharen zich niet achter één ideologie. Bovendien doen zij wel meeste vrijwilligerswerk per week door middel van commissies, besturen en verenigingen. Door dit beter te faciliteren en actief te betrekken bij beleidsonderzoek en besluitsvoering kunnen zij veel meer voor de stad betekenen. Connect Wageningen weet het beste hoe zij de jonge Wageningers kunnen betrekken.

Connect Wageningen verdient het om een goede positie te behalen in de Gemeente Raad. Het biedt de mogelijkheid om meer samenwerkingen in de stad op te zetten. Van de lokale economie, tot duurzaamheid en sociaal beleid, op ieder terrein kennen wij jonge mensen die iets goeds willen doen voor de maatschappij. De stad Delft laat al 15 jaar zien dat studenten een progressieve en positieve rol kunnen spelen in de lokale politiek. Al wonen de meeste studenten hier maar drie tot zes jaar, ook zij willen iets terugdoen voor deze mooie stad, die hun hier wel laat leven en leren.

De lokale politiek is daarom meer dan alleen stemmen. Een stem op Connect Wageningen is een oproep voor meer betrokkenheid, verbinding en participatie.

broken image