Return to site

Constructief begroten

· Raad,Leefbaarheid,Duurzaam

Wij willen niet alleen klagen maar ook constructief meedenken. Alhoewel de begroting op hoofdlijnen al vast stond heeft dat ons niet tegen gehouden om met een aantal verbeteringen te komen. Onder andere op het gebied van klimaat hebben wij gestreden. Wij waren het niet eens met de bezuinigen op het klimaat. Gelukkig waren wij niet de enige en ons amendement heeft genoeg steun gekregen om aangenomen te worden.

Dit betekent dat de bezuinigingen op klimaat van de baan zijn. Ook hebben wij een motie ingediend waarin wij aan de ACV vragen om op de site in het Nederlands en Engels aan te geven wat er met het afval gebeurt nadat het is opgehaald. Als het is het afval thuis wordt opgehaald verdwijnt het uit je gedachten maar daarna zit nog een heel proces. We hopen dat wanneer mensen zich bewust zijn wat er gebeurt met afval als het goed gescheiden wordt afgeleverd en wat er gebeurt als dat niet het geval is, dat mensen hun afval beter scheiden.

We hebben ook een motie ingediend over stress en burn-outs. Vorig jaar hebben wij ook een amendement hierover ingediend. Die had het helaas niet gehaald. Dit jaar hebben we opnieuw het onderwerp op de agenda gezet doormiddel van een motie. Deze heeft het wel gehaald. Zo blijkt maar weer dat volhouden loont.