Return to site

Een warmtetransitie Bob Ross’en

Jazeker, de man die je meeneemt met zijn zoetgevooisde stem in het opstellen van je eigen schilderij. Met elke penseelstreek en meerdere aanmoedigingen brengt hij berglandschappen en bloemstukken tot ware kunstwerken op ieders doek. Voor wie deze corona-hobby nog niet opgepakt heeft: Het is een echte aanrader!   

Je begint met een paar penselen, wat kleuren verf en een canvas. Dit zijn randvoorwaarden om te beginnen. Zulke randvoorwaarden heeft de gemeenteraad laatst ook vastgesteld in de warmtevisie waarin staat hoe we onze gebouwen CO²-loos gaan verwarmen. De volgende stap is elke wijk in te kleuren door het zijn eigen verwarmingsplan te laten op stellen. Elke wijk zijn eigen kleur en eigen vorm.   

Sommige ingrediënten zijn essentieel zoals een rijksbijdrage (je moet wel een canvas hebben). Het onderzoek naar geothermie bij Parenco lijkt nu de grondverf te zijn die mogelijk te snel kan opdrogen. Maar Bob zegt altijd dat het niet uitmaakt dat je een keer uitschiet, de essentie is door te gaan en er iets moois van te maken. Om ons te begeleiden heeft Wageningen zijn eigen Bob Rossen want het vergt zeker goede communicatie als elke Wageninger z’n eigen stukje verft. Het moet natuurlijk allemaal wel een beetje mooi bij elkaar kleuren.