Return to site

Solidariteit

De afgelopen maanden kropen voorbij, in een vacuüm zat ik vast in mijn huis. Ik ben student en zit dagenlang achter mijn laptop te studeren, vanbinnen langzaam alle hoop verloren. Iedere maand weer wordt het uitgesteld. Het licht aan het einde van de tunnel is dichtbij, maar hoe ver is dat nog precies?

  “Samen verder.” Die slogan klinkt bitter in mijn hoofd. Bitter, omdat we aan solidariteit flink tekort hebben gedaan in deze coronapandemie. Er zijn in de aanpak van coronabesmettingen bewuste keuzes gemaakt om de economie te redden, de schade die voorspeld werd valt nu in werkelijkheid erg mee. Aan de andere kant vergroten de maatregelen de ongelijkheid in onze samenleving en is er nog geen enkele vorm van nationale rouw opgetreden. Als je je gedistantieerd voelt van je medemens, altijd in je vacuüm, is het ook lastig om samen verder te gaan. 

Elke twee weken voeren wij gesprekken met de burgemeester over corona en de maatregelen. Ik wil de afstand tussen politiek en burger verkleinen en ben heel benieuwd naar de verhalen en input van andere Wageningers. Daarom wil ik u graag vragen om uw ervaringen met de maatregelen te delen. Dan zorgen wij ervoor dat die ook meegenomen worden in de keuzes in Wageningen.   

SolidariteitSolidariteitStuur inzendingen naar info@connectwageningen.nl