Return to site

Niet alle jongeren en starters kunnen torenhoge huur betalen of eigen huis kopen!

Wij zien dat er steeds meer jongeren en starters samen met leeftijdsgenoten in een huis willen wonen. Ons eigen raadslid Romy Stijsiger woont bijvoorbeeld op een starters salaris in een riante villa samen met 4 andere starters. Een eigen huis kopen in Wageningen is onbetaalbaar en als je iets degelijks wilt huren kun je nooit genoeg sparen om in de toekomst toch nog iets te kopen. Bovendien zien wij dat door de coronamaatregelen steeds minder mensen überhaupt alleen willen wonen en mensen graag willen samenwonen met leeftijdsgenoten. 

Natuurlijk is niemand voorstander van de asociale huisjesmelkers die honderden woningen opkopen. Zij zetten er vaak zoveel mogelijk kamers in en willen met minimaal onderhoud maximale huur vangen. Kortom niemand is fan van de Prins Bernhard junioren van de samenleving. Maar helpen de aangescherpte regels kamergewijze verhuur die de gemeenteraad maandag vaststelde daartegen? 

Wij vinden van niet, dit maakt de huizenmarkt voor jongeren en starters alleen nog maar lastiger. Bovendien heeft de Raad van State uitgesproken dat de gemeenteraad de regels niet goed heeft gecommuniceerd. Wij vinden het dan ook vreemd om te zien dat de gemeenteraad deze regels zonder de gebruikelijke inspraakronde instemt.