Return to site

Geert de ereburger

We hebben afscheid genomen van onze burgermeester die 15 jaar en 7 maanden Wageningen met verve gediend heeft. Dat is een hele langetijd. Zo lang zelfs dat het gemiddelde lid van Connect het woord burgemeester nog niet kon spellen toen hij al burgemeester was.    

Wij mogen ons als Wageningen heel gelukkig prijzen dat wij Geert van Rumund als burgemeester hebben gehad. Hij was echt een betrokkenburgervader. Er zijn maar heel weinig mensen binnen het openbaar bestuur waarover zoveel mensen een zo positieve mening hebben. Vandaar ook dat de gemeente Wageningen van Geert van Rumund een echt ereburger heeft gemaakt. Geert staat in het rijtje met Charles Foulkes (generaal), Theodorus Niemeijer (arts), Maarten de Niet (burgermeester) en Bernhard van Lippe-Biesterfeld (prins enzo). Not too shabby en helemaal verdiend.    

Namens mijzelf en de rest van de fractie zou ik graag nogwillen zeggen dat het niet alleen heel fijn was om met hem samen te werken maarook nog eens heel gezellig, zowel bij raadsvergaderingen en het presidium als buiten de vergaderingen en zeker ook bij de borrel. We kijken uit naar desamenwerking met onze nieuwe burgermeester Floor Vermeulen.