Return to site

Houtstook

 

Feit of fabel: ‘twee uur hout stoken is even vervuilend alsautorit naar Milaan (Italië).’ 

Onderwerpen agenderen dieaan de aandacht ontglippen van andere partijen, dat is de kracht van ConnectWageningen. Houtrook is zo’n onderwerp waar weinig over gesproken wordt in deraadszaal, maar is dat terecht? Wij zochten het uit! 

Volgens het ministerievan I&W heeft de helft van de Nederlanders wel eens last van houtrook.Volgens de rijksoverheid is houtrook, net als verkeer, voor 23% van de fijnstofuitstoot verantwoordelijk. Qua regelgeving is er wel ontwikkeling, maar alleenvoor nieuwbouwwoningen, niet voor oude kachels. Twee uur hout stoken is even vervuilend als autorit naar Milaan? In ieder geval als het om fijnstof gaat, feit! (Bron: volkskrant, 2016) 

Ik en de mensen in onzepartij houden van de BBQ en de open haard en ook van een gezonde lucht en geenluchtwegklachten. Dus wij staan voor een middenweg. We vragen daarom B&W teonderzoeken hoe een verbod op houtstook tijdens slecht weer eruit kankomen te zien. Ook willen we graag dat de gemeente blijft informeren oversociaal houtstoken en zich aansluit bij het burgermeetnetwerk. 

Heb jij ook een onderwerpwaar de lokale politiek wat meer mee mag doen? Laat het ons weten! Houtstoo