•  

   

   

  Lokale politieke partij voor alle Wageningers

  door studenten, jongeren en internationals

   

   

   

  Een frisse blik op Wageningen

   

 • Laatste nieuws

  Aan het begin van de derde corona golf of aan het begin van de versoepelingen (ik weet het soms ook niet meer), gaan we stug verder met het verbeteren van Wageningen.
  Vele gesprekken worden gevoerd binnen de gemeente om met corona een Nieuwe Toekomst in te gaan. Hierbij wordt rekening gehouden met de nieuwe dilemma's waar we voor staan en hoe we deze gaan aanpakken.
   
  De provincie Gelderland heeft besloten om niet een campusroute door het Binnenveld te laten lopen maar op advies van de Gemeente Wageningen de bestaande route te verbreden. Hierbij zal ook een gelijkvloerse fietsovergang bij de Bornsesteeg gerealiseerd worden waardoor fietsfiles verleden tijd zullen zijn. We gaan nu een nieuwe stap in het proces in. Daarnaast hebben we de nieuwe warmtevisie vastgelegd waarin de randvoorwaarden staan voor het duurzaam verwarmen van alle wijken in Wageningen. De volgens stappen zijn de individuele plannen voor de wijken. Vind je dit interessante onderwerpen en wil je graag meepraten, laat het ons weten.
   
  Verder zijn we aan het kijken of we verenigingen kunnen laten switchen naar een duurzame bank. Dit in het kader van ons beleid in verduurzaming. Ook zijn we met Veste aan het onderzoeken hoe groot menstruatiearmoede is in Wageningen en wat we kunnen doen om te helpen.
   
  Voor meer informatie en actuele dossiers zie ook Nu in de raad of Nieuws

 • Protesteren als tool voor participatie?

  Geen geld voor maandverband,

  dan maar wc-papier!

  Een warmtetransitie Bob Ross’en

  Solidariteit

   

   

  Niet alle jongeren en starters kunnen torenhoge huur betalen of eigen huis kopen!

  Nieuwe Steunfractieleden gezocht!

  In gesprek met onze nieuwste aanwinst Giulia

 • Connect Wageningen staat voor:

  Een inclusievere samenleving

  De bevolkingssamenstelling van Wageningen verandert. Er komen steeds meer (internationale) jonge mensen, maar ook het aandeel ouderen neemt toe. Deze verandering zien wij als kans waar heel Wageningen van kan profiteren, ook diegene die er geboren en getogen zijn.

  Een duurzamere stad

  Wageningen klimaatneutraal 2030 doen we samen. Dit kan door gebruik te maken van slimmere infrastructuur en vooral door burgers mee te laten denken over hoe zij een steentje kunnen bijdragen op wijk niveau. Bovendien kan de kennis van de universiteit veel slimmer ingezet worden.

  Leefbaarheid

  Wageningen is een stad die bruist van het leven en dat moeten we koesteren. Wel kan er meer worden georganiseerd in het weekend, zodat meer inwoners in het weekend in Wageningen blijven. We willen investeren in meer kansen voor cultuur en sociale initiatieven.

  Verbinden

  De WUR campus ontwikkelt zich steeds verder en verliest daardoor de binding met de stad. Wij willen zorgen dat de lokale Wageninger de universiteit beter leert kennen en de universiteit de lokale Wageninger. Daarnaast moet Wageningen beter verbonden worden qua openbaar vervoer.

 • Word lid en doe mee!

 • Wie zijn wij? Ontdek ons team!

 • Volg ons

  En blijf op de hoogte!

All Posts
×