•  

   

   

  Lokale politieke partij door studenten, jongeren en internationals

  voor alle Wageningers

   

   

   

  Een frisse blik op Wageningen

   

 • Laatste nieuws

  Het is zomerreces! Dus welkom nieuwe studenten!!
   
  21 september zal weer de eerste gemeenteraadsvergadering zijn maar stil staan doen we niet. Deze zomer mogen we weer nieuwe studenten verwelkomen. Dit jaar op een iets andere manier: met een video en een marktplekje. Dus we zullen er weer staan. Ben jij geïnteresseerd of wil je graag wat meer weten, laat het ons weten. Wil je meer weten over hoe de gemeente om gaat met de AID? Lees dat hier.
   
  Verder zijn we ook bezig met studenten inschrijvingen in de gemeente. Sinds de uitwonende beurs is afgeschaft schrijven studenten zich steeds minder in bij de gemeente. Gevolg is dat studenten wel hier wonen en van de faciliteiten gebruik maken maar de gemeente hier geen inkomsten door krijgt. Dat wordt namelijk gebaseerd op het aantal inwoners dat staat ingeschreven. We werken met andere partijen aan een plan om studenten zich te laten inschrijven. Wordt vervolgd!
   
  Voor meer informatie en actuele dossiers zie ook Nu in de raad of Nieuws

 • Welcome to Wageningen!

  Meet Connect Wageningen

  Nieuwe Steunfractieleden gezocht!

  In gesprek met onze nieuwste aanwinst Giulia

  Persconferentie en gevolgen voor AID 2020

  Multifunctionele zonneparken

  5G netwerk

  We zijn weer begonnen!

  Corona Crisis update

  Zonnepanelen blijven in Wageningen wel geld opleveren.

 • Connect Wageningen staat voor:

  Een inclusievere samenleving

  De bevolkingssamenstelling van Wageningen verandert. Er komen steeds meer (internationale) jonge mensen, maar ook het aandeel ouderen neemt toe. Deze verandering zien wij als kans waar heel Wageningen van kan profiteren, ook diegene die er geboren en getogen zijn.

  Een duurzamere stad

  Wageningen klimaatneutraal 2030 doen we samen. Dit kan door gebruik te maken van slimmere infrastructuur en vooral door burgers mee te laten denken over hoe zij een steentje kunnen bijdragen op wijk niveau. Bovendien kan de kennis van de universiteit veel slimmer ingezet worden.

  Leefbaarheid

  Wageningen is een stad die bruist van het leven en dat moeten we koesteren. Wel kan er meer worden georganiseerd in het weekend, zodat meer inwoners in het weekend in Wageningen blijven. We willen investeren in meer kansen voor cultuur en sociale initiatieven.

  Verbinden

  De WUR campus ontwikkelt zich steeds verder en verliest daardoor de binding met de stad. Wij willen zorgen dat de lokale Wageninger de universiteit beter leert kennen en de universiteit de lokale Wageninger. Daarnaast moet Wageningen beter verbonden worden qua openbaar vervoer.

 • Word lid en doe mee!

 • Wie zijn wij? Ontdek ons team!

 • Volg ons

  En blijf op de hoogte!

All Posts
×